IBM запустила платформу Watson для сільського господарства

Щоб стабілізувати ринок сільськогосподарської продукції, відомий своєю непередбачуваністю, корпорація IBM запустила Watson Decision Platform for Agriculture - нову платформу на основі штучного інтелекту, інтернету речей і хмарних рішень, яка буде допомагати отримувати більший урожай, передбачати ціни на продукти і навіть допомагати в боротьбі із захворюваннями рослин і шкідниками.

Компания "Урожай" по доступной стоимости реализует оригинальные агро запчасти для сеялок и другой сельхозтехники. Благодаря тесному сотрудничества с проверенными иностранными производителями фирма гарантирует наивысшее качество предлагаемого оборудования, доставку товара точно в оговоренные сроки, гарантийное обслуживание, профессиональную консультационную помощь.  

«Фермерство завжди було складною справою, що вимагає від виробників прийняття найрізноманітніших пов'язаних передсезонних і сезонних рішень, що залежать від природи», - йдеться в повідомленні керівництва підрозділу IBM. - «При отриманні величезної кількості даних від сільськогосподарського обладнання, датчиків і працівників, недоцільно покладатися на інтуїцію або традиційні технології в розумінні того, що вирощувати або що призводить до змін у врожайності. Ми заповнюємо цей пробіл, застосовуючи Watson AI до даних - це дає можливість приймати усвідомлені і впевнені рішення, засновані на доказах ».

Використовуючи інтелектуальні алгоритми, система Watson Decision Platform for Agriculture виділяє ключові фактори, які можуть вплинути на врожайність (такі як температура грунту, рівень вологості, втома рослин, наявність шкідників чи хвороб, тощо). Фермери можуть використовувати безпілотники для відправки фотографій в IBM Cloud для аналізу або власні фотографії рослин для розпізнавання хвороб алгоритмами комп'ютерного зору.

Більш великі виробники можуть використовувати платформу для прогнозування часу посадки, поливу, добрива та збору врожаю, навіть для прогнозування того, скільки вони зможуть заробити від продажу продукції на світовому ринку, і для вибору кращого часу виставлення товару на ринок.

IBM не єдина компанія, яка працює на цьому сегменті. Наприклад, в Ізраїлі є компанія Prospera, яка за допомогою комп'ютерного зору, польових камер, сенсорів і хмарних обчислень точно визначає обсяг води, необхідний для поливу. Також ефективно працює система Descartes Labs, яка машинним зором аналізує супутникові знімки і пророкує урожай, і компанія Abundant Technologies, яка створила робота для збирання полуниці.