Склади для зберігання речей: навіщо потрібні і як вибрати

Захаращувати простір не варто і з практичної точки зору, і по феншуй. Якщо речі вже не поміщаються в квартирі, а іншого місця для зберігання немає, то без складу не обійтися.

Коли потрібен склад

У більшості випадків немає необхідності зберігати велику кількість речей поза домом. Сезонний одяг і спортивний інвентар помістяться в коморі, на антресолі або в гардеробній. Багато відвозять зайве на дачу або залишають в гаражі. Але якщо ви переїжджаєте або зберігайте багато речей «про всяк випадок», є сенс зняти для них окреме приміщення. Саме для таких і інших випадків варто скористаися послугами кращого в Києві складу тимчасового зберігання «UniBOX», який пропонує оренду зручних надійних боксів від 1м³ до 24 м².  На сайті https://unibox.kiev.ua/ ви дізнаєтесь про умови зберігання речей, тарифи, і чому варто скористатися пропозиціями саме цієї компанії.

Склад знадобиться на час ремонту, особливо якщо в планах продовжувати жити в тій же квартирі. Залишивши меблі в приміщенні на час робіт, ви створите незручності будівельній бригаді і ризикуєте зіпсувати улюблені крісла.

Місце для зберігання потрібно, якщо ви тільки плануєте ремонт, але вже купуєте предмети інтер'єру в сезон розпродажів. Навіть без серйозних планів з перебудови житла завжди приємно тимчасово вивезти з дому зайве, що особливо актуально для малометражних міських квартир. Речі, які вам поки не потрібні, можна залишити в:

  • В складі-кімнаті капітальної будівлі. Багато хто уявляє склад як величезний вантажний контейнер, в якому їздять на навантажувачі, переставляючи коробки з полиці на полицю. Але сучасні місця для зберігання бувають різними: це і метрові комірчини, і кімнати 40 кв. м. Приміщення в капітальних будівлях, як правило, аналогічні умовам житлової квартири: склади тут сухі, теплі і провітрювані. Підвищений рівень комфорту передбачає не тільки надійну систему охорони і опалення, але і зручні в'їзди з боку шосе, кімнати для персоналу та сучасне оздоблення. Капітальний склад коштує дорого, але і в цьому сегменті є категорія D - підвальні або виробничі кімнати без зручностей, охоронювані тільки на вході в будівлю.
  • В герметичному контейнері. Орендувати типовий «ящик» площею близько 30 кв. м дешевше, ніж приміщення в капітальній будівлі. Створені для перевезення вантажів, сухопутні і морські контейнери надійно захищають вміст від дощу, вогню і механічних пошкоджень. До того ж є можливість варіювати площу: внутрішній простір контейнера ділять на частини від трьох квадратних метрів на одного клієнта, ці «комірки» можна докуповувати.
  • Під відкритим небом. Іноді потрібно залишити речі на добу-дві, і, якщо дозволяють погодні умови, це може бути і мотоцикл, і кухонний гарнітур. Склади відкритого типу розташовані прямо на вулиці, деякі майданчики обладнані навісами з полікарбонату. Варіант дешевий, але не підходить для тривалого зберігання і дорогих речей. Такими складами часто користуються компанії, що займаються виробництвом та постачанням виробів з металокераміки, будівельних матеріалів, каменю або цегли. Є напівзакриті склади, в яких крім даху або навісу побудовані одна, дві або три стіни. На час ремонту можна залишити на зберігання ванну, унітаз, плитку, цеглу та інші будматеріали.

Як вибрати підходящий варіант

Склад повинен відповідати кільком основним критеріям: захищати від негоди, пожежі та інших людей, при цьому зберігати речі. Враховуйте, що і де ви зберігаєте: дерев'яні шафи не бояться морозів, а м'які меблі за зиму при мінусовій температурі вбирають природну вологу, в якій навесні може розвинутися грибок і пліснява. Тому опалення - один з першорядних питань.

Не зайвим буде уточнити наявність окремих послуг: відеоспостереження, навантаження, цілодобового доступу до орендованого приміщення, електрики або можливості його провести. До речі, склад «UniBOX» надає наступні безкоштовні послуги: термінал оплати, паркування, розетки, візки, wi-fi.

Оздоблення здається незначним параметром, але воно - «лакмусовий папірець» того, в яких умовах будуть знаходитися ваші речі. Крім гарного зовнішнього вигляду, приміщення повинні відповідати вимогам СЕС та пожежної служби, в них не повинно бути тріщин на колонах, цоколі, а також цвілі всередині будівлі.

Що перевірити в договорі

Як і будь-які бізнес-відносини, оренда складу повинна фіксуватися в договорі. Перевіряйте зазначені в ньому терміни: приміщення надають як на день або місяць, так і на рік з подальшою пролонгацією. Деякі власники складів пропонують знижки за тривалі терміни або оренду кількох осередків. Середня ціна квадратного метра складу в капітальній будівлі - 400 грн. в місяць, метр в морському контейнері обійдеться в 200-300., а зберігання під відкритим небом - від 100 грн.

Важливий пункт договору - умови оплати і штрафи за прострочення. В одних компаніях готові почекати тиждень, в інших - блокують доступ до комірки вже через день після відсутності платежу і вимагають внести повну суму з урахуванням пені.

Іноді додаткові послуги, такі як охорона, плата за електрику і відеоспостереження, вказані окремо від орендної ставки і відчутно підвищують підсумкову ціну.

Якщо побоюєтеся за збереження речей, можна їх застрахувати. В цьому випадку потрібно заздалегідь зібрати документи, що підтверджують ваші права як власника.