Яким має бути жіночий одяг для фітнесу

«Я починаю нове життя!» - скільки разів подібну фразу говорить собі людина в житті, і що ж стоїть за цим? Для більшості жінок подібний вислів часто означає - худну і вирушаю за результатом в спортивний зал. Настає момент, коли базікання перетікає в реальну площину і на руках з'являється абонемент в спортивний клуб, і тут інша, але не менш улюблена жіноча фраза, піднімається на п'єдестал - «Мені нема чого одягти!».

Стара бавовняна футболка, яка радувала минулим літнім сезоном, вже не підійде - життя-то нове почалося! Ось і виникає питання придбання спеціального одягу для фітнесу і спортивного залу. Загалом, основними вимогами до вибору одягу для фітнесу, незалежно від того що саме ви купуєте, завжди будуть зручність і практичність. І тут ідеальним варіантом стане інтернет-магазин asalart.com, де в широкому асортименті представлені якісні комбінезони, костюми, легінси, майки, футболки, шорти для спортивних занять.

Тонкощі вибору

При виборі спортивного одягу та одягу для фітнесу звертайте увагу на фурнітуру: вона повинна бути практично невидимою і нешкідливою. Наприклад, бігунки на блискавках (особливо це стосується спортивних кофт) повинні бути мінімальними в розмірі і прогумованими - це дозволить уникнути мікро травм під час тренування і збереже барабан пральної машини від зносу (адже одяг для фітнесу та спортивного залу є завсідником пральної машини). Одяг для фітнесу та спортивного залу з плоскими швами приємніший у використанні: він не заподіє дискомфорту під час тренувань, особливо при виконанні вправ в положенні лежачи.

Моделі зі спеціальними вентиляційними вставками (наприклад вставками-сіточками) полегшать «спекотну роботу» під час посиленого тренування.

Оксамитові спортивні костюми з золотими вишивками і стразами - в сміття! Замість «блиску» віддавайте перевагу одягу для фітнесу і спортивного залу з якісними світловідбиваючими елементами. Такі речі виглядають «правильно яскраво» в спортивному середовищі і змушують звернути на себе увагу.

Вибираючи між брендовим одягом для фітнесу, одягом для фітнесу середнього або високого цінового сегмента і брендом сумнівної якості, в низькій ціновій категорії, завжди віддавайте перевагу першому варіанту. В одязі для спортивного залу бренд дійсно має значення. Так, доведеться за це заплатити, але витрачені гроші виправдають себе радістю зручності і комфорту під час тренування і тривалим життєвим циклом. Спортивний зал - це агресивне середовище, неспеціалізований одяг для фітнесу з такою агресією не впорається. Дешевого одягу для спортивного залу вистачить на пару раз: піт, постійні прання - і одяг для фітнесу втратить і форму, і колір, і настрій відповідно.

Якщо немає можливості придбати відразу весь необхідний одяг для спортивного залу, почніть в такій черговості: взуття (в залежності від виду тренувань), спортивне білизна, брюки, топ, інші необхідні речі та аксесуари.

Матеріал виготовлення

Одяг для фітнесу та спортивного залу з бавовни хороший для занять з низькою інтенсивністю. Втім, для "вимотуюючих" тренувань бавовну краще не використовувати. Бавовна вбирає вологу, і довго залишається мокрою. Крім того, що використана річ з бавовни стане важкою, в ній можна буде застудитися (самі посудіть мокра футболка до тіла при постійно працюючому кондиціонері).

Синтетика - це не завжди зло. І якщо в розділі шафи «повсякденне життя» присутність синтетичних речей потрібно звести до мінімуму, то на полиці «спортивне життя» синтетика зобов'язана існувати. Використовуються в спеціалізованому одязі для фітнесу і спортивного залу сучасні технології (DryFit, DryTech, ClimaCool і інші), що наділяють тканини необхідними якостями: швидко виводити і вбирати вологу і при цьому залишатися сухими і легкими.

Існують і інші сучасні технології. Так, наприклад, використання іонів срібла або наночастинок золота надасть одягу для фітнесу і спортивного залу антибактеріальні та антимікробні властивості.

Максимально універсальне придбання - спортивний костюм чорного кольору і спортивний ліф чорного кольору, ідентичний костюму фактури. За допомогою спортивних штанів і ліфа можна створити різні багатошарові образи, навіть при комбінуванні зі звичайним одягом. Спортивна кофта знадобиться для того, щоб дійти до залу, або використовувати під час тренування з низьким рівнем інтенсивності.

Дещо про догляд

Для прання одягу для фітнесу і спортивного залу використовуйте спеціальні миючі засоби (в залежності від інструкцій виробника). Сьогоднішній ринок рітейлу пропонує покупцям спеціальні лінійки засобів для прання мембранних тканин, з позначкою "спорт".

Періть спортивні речі після кожного тренування. Спортивне взуття теж потрібно прати. Враховуйте це при покупці, прочитайте інструкції виробника і продумайте, чи зможете ви самостійно прати потенційне придбання в домашніх умовах.

Не залишайте використаний під час тренування одяг для фітнесу в сумці. Рій мікробів, які ви принесли із залу, швидко збільшиться в рази в сприятливому мікрокліматі сумки. Не факт, що цей антисанітарний фактор випарується з пранням - прати речі для спортивного залу та фітнесу потрібно при низькій температурі (30 ° С). Крім того, при тривалому зберіганні вологого спортивного одягу в сумці, на виробах можуть залишитися заломи, які буде складно ліквідувати.