Цікаві факти про Telegram

Telegram - один з найпопулярніших месенджерів і самих мало досліджених. Його засновник Павло Дуров не поспішає ділитися цифрами по аудиторії і її характеристиками.

Останню офіційну заяву було зроблено в березні 2018 року, на той момент аудиторія месенджера становила 200 млн осіб на місяць по світу. Через рік, у березні 2019 року, Павло похвалився рекордним припливом користувачів, який був спровокований великим збоєм сервісів Facebook, який забезпечив Telegram 3 млн нових користувачів за одну лише добу.

По посиланню регистрация Телеграм ви дізнаєтесь як можна швидко самому починати використовувати чудові можливості цього месенджеру, а нижче ми зібрали кілька цікавих фактів про Telegram. 

- Проект з'явився на світ більше чотирьох років тому, після того, як Павло Дуров протестував технологію шифрування листування, яку придумав його брат Микола. На Павла ця технологія - під незрозумілою простому користувачеві назвою MTProto - справила враження, і незабаром світ познайомився з першою версією Telegram.

- Мессенджер швидко пішов у гору, вибивши стілець з-під найближчого і запеклого конкурента. Проблеми з WhatsApp, що трапилися якось раз і тривали всього чотири години, дали Telegram можливість проявити себе. Поки WhatsApp зробили вимушену перерву, користувачі оперативно переключилися на Telegram. 5 мільйонів завантажень в AppStore - і все, Telegram побив рекорди!

- Розробники Telegram пишаються тим, що їх проект нереально зламати. Дуров неодноразово бавився, пропонуючи вкрасти його аккаунт. Умільці намагалися, але майже без толку. «Майже» тому, що один-єдиний раз якийсь умілець поламав механізм шифрування. Персональні дані Дурова він, правда, отримати не зміг, так що приз дістався йому лише частково - $ 100 тисяч із запропонованих $ 200.

- Вибір на користь Telegram зробив і сам Папа Римський. Як відомо, нинішній понтифік - людина просунута, яка цікавиться, в тому числі, новими технологіями. «Як WhatsApp, тільки краще», - пояснив своє рішення Франциск.

- Telegram виглядає комуністичним раєм. Поки інші месенджери монетизують все, що тільки можна, «телеграм» пропонує балуватися створенням стікерів безкоштовно. Все, що потрібно, - придумати наклейку в фотошопі і кинути боту @stickers.

- Telegram - проект міжнародний у всіх сенсах. Сервера месенджера базуються аж в п'яти місцях планети: в Берліні, Лондоні, Сінгапурі, Москві і Сан-Франциско. Штаб-квартира розташована й у столиці Німеччини. Все зрозуміло: просунуте, модне місто - де ще жити команді такого ж месенджера?

- У Telegram можна влаштувати мегагрупові чати, довівши число учасників до тисячі.

- Telegram - зона, вільна від реклами. Її там немає і начебто не буде. Добре було б!

- Розробники Telegram запевняють, що їхній проект найспритніший. Повідомлення в месенджері йдуть менше ніж за секунду.

У мессенджере немає лімітів по числу відправлених повідомлень, картинок і інших листів. Немає тут обмежень і за часом роботи в додатках. Сиди, скільки хочеш.

Щоб похвалитися мільярдом повідомлень в день, Telegram знадобилося менше півтора років, а саме 15 місяців. Вражає. Два роки тому ця цифра зросла до 10 мільярдів.