Все, що потрібно знати про заміну скла Xiaomi

Заміна скла Xiaomi можлива в сервісному центрі або своїми силами. Вона робиться при пошкодженні екрану, тріщинах, непрацюючому сенсорі (частково або повністю). Жовті, темні плями на екрані, відсутність картинки, поперечні смуги - теж вагомі приводи для звернення в сервіс.

Пошкодження AMOLED, OLED екрану також можна усунути шляхом заміни скла. Можна поставити нове скло і самому, але найпростіший і найефективніший варіант - звернення в сервіс, зокрема в Києві хочеться порекомендувати мережу сервісних центрів «МастерФон», тут https://www.masterfon.kiev.ua/otdelnaya-zamena-stekla-displeya-dlya-displejnykh-modulej-xiaomi.html детальніше можна дізнатися про переваги цієї компанії.

Сервісний центр Xiaomi Київ
пр. Перемоги 33/1
вул. Попудренко 7а
вул. Шелковичная 52

Що потрібно знати про заміну

Екран смартфона - елемент крихкий, схильний до різних пошкоджень. Від багатьох проблем захистить дбайлива експлуатація, якщо проблема вже є, допоможе заміна дисплея Xiaomi. Самостійно провести операцію реально, якщо слідувати інструкції. Такий підхід дозволить непогано заощадити.

Сенсор Xiaomi - складне з конструктивної точки зору рішення, що складається з набору функціональних частин. Основні - матриця, тачскрін, застосовують також рамки, кнопки, лампи підсвічування, шлейфи. Матриця - це світлодіодна або рідкокристалічна панель з масивом піксельних частинок, які формують картинку. З лицьової частини її покриває тонкий скляний шар, тильна сторона - сталевий нержавіючий корпус. Є також шлейф приєднання до плати, що містить набір додаткових елементів.

Сенсор або тачскрін - скляна панель, яка закриває смартфон спереду і є повністю прозорою. Вона має вигляд тонкого листового скла з напиленням струмопровідного матеріалу зсередини і олефобного напилення зовні. Якщо тачскрін і матриця суміщені, елемент називається OGS. У OGS-екрані сенсор з матрицею з'єднуються як «бутерброд». Відмітна риса такої матриці - тонке захисне покриття для пікселів.

Тріщини на склі - як довго проживе Xiaomi

Варіанти можливі різні, але зволікати з візитом в сервіс не варто. Тріщини з часом розростаються, сенсор не реагує на команди, картинка зникає. На початкових етапах ремонт можливий в більшості випадків.

Користуватися смартфоном з розбитим склом небезпечно - скляний пил потраплятиме в очі, вуха. Якщо виявили проблему, не тягніть час.

Чи варто все робити самостійно

Заміна скла на телефоні Xiaomi своїми руками - завдання здійсненне, але не завжди опціональне. Оцініть свої сили, порівняйте ціну самостійного і професійного ремонту, зробіть висновки.

У компанії Xiaomi смартфонів багато, і кожна модель передбачає заміну за певною схемою. Робити ремонт дисплея Xiaomi потрібно з урахуванням технологічних тонкощів, щоб не доламати смартфон. Приклад - в моделях Redmi Note 5, Mi Mix 2s скло йде в склеюванні з матрицею, в Mi 3, Mi Note 2 є монолітним. Фахівці сервісу знають про це і планують роботи належним чином.

Як вибрати сервіс

Обслуговуванням техніки Xiaomi займаються різні сервісні центри, ваше завдання - вибрати кращий. Умови, на які потрібно звертати увагу:

  • ціна діагностики (в ідеалі вона безкоштовна);
  • необхідність виїзду в майстерню або приїзд фахівця додому;
  • територіальне місцезнаходження центру;
  • графік роботи;
  • гарантії;
  • ціни на послуги;
  • наявність комплектуючих, можливість виконання складного, комплексного ремонту;
  • наявність знижок, акцій, умови оплати.