Міні-трактори: переваги застосування і особливості вибору

В незалежності від розмірів заміських ділянок і їх структури, якості грунту робота з обробітку землі та переносу тягарів завжди знайдеться. Навіть стандартні 6 соток городу в поодинці за день не обробити, а якщо крім землі є інші турботи, то город йде в запущених на кілька тижнів. Добре, якщо сил на всі справи вистачить, а що робити, якщо це вже не приватне господарство, а ціла ферма, нехай і невелика?

Вихід відомий давно, але габарити існуючої сільськогосподарської техніки не дозволяли використовувати її рядовим землеробом. Для скромних клаптиків землі потрібні не величезні комбайни, що борознять безкрайні поля, а міні-косарки, культиватори та інші представники сільськогосподарської техніки, тільки в мініатюрі. Вся вона необхідна для полегшення важкої праці власника землі, скорочення часу на досягнення результату, а найголовніше, для збереження здоров'я на довгі роки.

Сьогодні можна з упевненістю сказати, що науково-технічний прогрес забезпечив землевласника технікою,  зокрема представленими на minitraktor.com.ua/ua/minitraktori/filter/brend/jinma мінітракторами, які дуже зручні у використанні, досить потужні, незважаючи на малі габарити, застосування яких економічно вигідно і екологічно нешкідливо.

Функціональні можливості мінітрактора

Втіленням всієї необхідної техніки для землеробства в мініатюрі стали міні-трактори. За компактності їх перевершують культиватори, але завдяки всебічним можливостям застосування в роботі мінітрактор найпопулярніший серед номенклатури техніки сільськогосподарського призначення. За допомогою одного малятка-трактора можна обробити малі і не дуже великі площі землі, проводити повний комплекс садово-городніх робіт. Сьогодні існують такі моделі міні-тракторів, які навіть підійдуть для середніх і великих городів. Але найвигіднішим варіантом застосування буде обробіток землі в кілька гектарів.

За основними сферами застосування кожен мінітрактор відноситься до одного з трьох типів:

  • багатофункціональні міні-трактори
  • садові
  • райдери

Багатофункціональні машини створені для виконання всіх необхідних робіт на землі, в допомогу для цього їм дано всілякі насадки і навісне обладнання. Це найбільші і потужні представники міні-тракторів, ділянки землі до 10-ти гектар - їх стихія.

Садові трактори представники міні техніки орієнтовані на будь-які дрібні роботи в городі, саду, можуть привести в порядок газон або розчистити від снігу доріжки взимку на приватній ділянці або невеликому фермерстві. Вони мають більш скромні параметри, як середній клас, по відношенню до багатофункціональних, але можуть ефективно виконувати подібні функції тільки на площах землі до 2 гектар. Самий «молодший» райдер, створений для догляду за чисто присадибною ділянкою, в його можливості закладена стрижка газону, підмітання доріжок, прибирання листя, деякі моделі зі спеціальними насадками дозволяють їм вносити добрива і іншу хімію на клумби з рослинами.

Головне, що вміють всі моделі міні-тракторів - косити траву. Зручно вмостившись на місці оператора, приведення в порядок пари соток газону не займе багато часу і сил, навісні травозбірника зберуть весь сміття і подальша прибирання буде не потрібна. Теж стосується орання, розпушення і поливу городу або поля. Для боротьби з опалим листям існує спеціальна насадка для орних земель з рядом загнутих фрез, яка при перекопуванні землю закопує опале листя, згодом перегнивання вони поліпшать родючість верхніх шарі грунту.

Який мінітрактор купити

Перед покупкою, як додаткова рекомендація до вибору даної техніки, потрібно брати більш потужну модель, якщо земля тверда на ділянці. Якщо простори угідь кам'янисті, то трактор повинен мати кабіну водія вище і колеса побільше.

Вибирати додаткове навісне обладнання кожен повинен сам, то яке принесе найбільшу ефективність всіх робіт. Але не забуваємо, що покупка всієї техніки заради однієї маніпуляції з перекопкою землі буде не раціональна. Якщо вже застосовувати, так з повною віддачею, тим більше що більшість землеробських робіт виконуються машинами в великомасштабному сільському господарстві, все теж можна організувати і в меншому варіанті.