BMW планує випустити 1 млн електромобілів до 2021 року

Німецький автовиробник сподівається, що курс на електрику допоможе виправити фінансові показники і подолати наслідки «дизельгейта». Крім того, це дозволить на 20% скоротити викиди парникових газів.

У минулий четвер BMW відзвітувала про зниження прибутку на 29% в 2019 році. Хоча за цей період компанії вдалося заробити $ 115,4 млрд, чистий прибуток склав всього $ 5,5 млрд. У поганих фінансових показниках керівництво звинувачує величезні судові витрати через «дізельгейта» і інвестиції в електромобілі.

Хоча перехід на електрику дорого обходиться BMW, автовиробник планує продовжувати рух в цьому напрямку, зазначає видання Electrek. У минулому році всього 8,6% його машин, проданих в Євросоюзі, були електричними або гібридними. Однак вже до кінця 2021 року компанія має намір реалізувати 1 млн електромобілів і гібридів.

Особлива ставка буде зроблена на повністю електричні BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT і BMW i4. При цьому виробництво половини моделей з ДВС припинять. Яких саме - неясно, однак, швидше за все, першими під ніж підуть автомобілі з дизельними моторами і двигунами V8 і V12.

У BMW сподіваються, що ставка на електромобілі допоможе виправити фінансове становище компанії - зокрема, до кінця 2022 року планується скоротити витрати більш ніж на $ 13 млрд. Крім того, це дозволить зменшити викиди CO2 на 20% до 2021 року. Традиційні автовиробники довгий час не сприймали електромобілі всерйоз і тому виявилися не готові до зростання їх популярності. В результаті їм поки не вдається наздогнати лідера галузі - Tesla. Нещодавно компанія досягла чергового рекорду, випустивши свій мільйонний електромобіль.

Жоден інший автовиробник не добився таких показників у виготовленні електромобілів. Досягнутий рубіж вказує, крім іншого, на високі продажі в першому кварталі 2020 року, після відкриття другого складального виробництва на Gigafactory в Шанхаї. У Китаї Tesla планує виробляти в рік 150 000 одиниць електромобілів. Разом з фабрикою у Фремонт (США), яка випускає 500 000 штук на рік, загальний обсяг річного виробництва компанії повинен досягти до кінця року 650 000.

На підставі торішніх показників і нових даних, це означає, що темпи виробництва компанії Ілона Маска зараз - приблизно 40 000 одиниць електромобілів в місяць.

Внезапная поломка автомобиля не застанет вас врасплох! Быстро найти эвакуатор новосибирск можно на сайте vse-taxi.com, именно там представлены все службы в городе.