Continental готова запустити у виробництво стереодисплей для автомобілів

Найбільший в Європі виробник запчастин Continental розробив стереоскопічну систему для приладової панелі преміального позашляховика Genesis GV80. Об'ємне зображення буде видно тільки водієві, і допоможе йому сконцентруватися на найважливішій інформації про дорожній рух.

Система, запропонована інженерами Continental, використовує технологію відстеження погляду і кілька встановлених під нахилом «паралактичних бар'єрів» всередині дисплея, щоб праве і ліве око отримували різне зображення. Таким чином, для одного глядача може виникати ефект стереоскопічного 3D-зображення, пише видання New Atlas.

Навіщо це потрібно? На думку Continental, заради безпеки. У сучасних машинах так багато автоматизованих елементів, попереджувальних сигналів і лампочок, що дійсно важливі речі можуть загубитися в хаосі інформації. Вчасно виникле тривимірне зображення, призначене тільки для водія, приверне більше уваги.

Це перша система такого роду, призначена для масового виробництва. Конкретно, для нового позашляховика преміального бренду Genesis GV80, але у Continental є і більш далекосяжні плани на стерео: 3D-дисплеї для інших пасажирів, створені на базі іншої технології - Diffractive Lightfield Backlighting компанії Leia - а також управління за допомогою жестів, що дозволяє водієві пересувати і змінювати розмір модулів на приладовій дошці рухом рук в повітрі.

А якщо перейти на сайт avtomagnitoly.kz, то можна купити для свого авто сучасні автоагнітоли, автосигналізації, еіфективне навігаційне і інше обладнання.

Іншим шляхом пішов китайський стартап Futurus - він вирішив перетворити в AR-дисплей все лобове скло автомобіля. Водій сам зможе налаштувати його, вивівши тільки необхідну йому інформацію.

Пропонуючи поле зору до 60 градусів, дозвіл 80 пікселів / градус і яскравість до 15 000 ніт, ці дисплеї можна використовувати для виділення небезпек, які виявляються системами автомобіля, для підсвічування ділянок смуги руху, малювання навігаційних вказівок безпосередньо на стороні дороги водія, і навіть замінити інформаційно розважальний екран в якості основного інтерфейсу для підключення телефону і медіа.

Futurus заявляє, що він може виступати в якості гігантського розважального екрану для пасажирів, діючи таким чином, щоб не заважати і не відволікати водія, тобто він не зможе дивитися фільм разом з пасажирами.

За фотографіями макетів можна припустити, що дисплей зможе проектувати маленькі аватари-помічники для персоналізації автомобільних систем голосової допомоги.