Що таке VPS хостинг і кому він може знадобитися

Інтернет технології сьогодні набувають все більшого поширення серед населення. З кожним днем ​​у всесвітній мережі з'являється все більше користувачів і, в зв'язку з цим, з'являється більше інтернет ресурсів, таких як персональні сайти, блоги, онлайн-магазини, ігри та інше.

Отже, для того щоб розмістити свій сайт в мережу необхідно місце. Для простих проектів підійдуть віртуальні хостинги, які не володіють великими обчислювальними здібностями, а ось для більш серйозного проекту, наприклад інтернет-магазину, слід задумати про більш стабільний майданчик. Наприклад, останнім часом широкого поширення набувають, так звані, віртуальні виділені сервери або vps-сервера. Давайте розглянемо їх більш детально, а ознайомившись більше з його функціональними можливостями і перевагами, можете на сайті Bluevps ru вигідно замовляти цю послугу. 

Що таке VPS хостинг і як ним користуватися

Такий хостинг органічно поєднує в собі переваги виділеного сервера з простотою управління і доступною вартістю. При цьому на відміну від традиційного віртуального хостингу в даному випадку сервер розділений на кілька розділів, кожен з яких представляє собою ізольоване середовище. Завдяки цьому сусідні ресурси, розміщені на хостингу, не мають жодного впливу на інші інтернет-проекти, які також розташовані на даному сервері.

Для чого необхідний VPS хостинг

VPS хостинг може використовуватися як для розміщення невеликих сайтів, так і для високонавантажених проектів з відвідуваністю в декілька десятків тисяч користувачів на добу. Найчастіше такий хостинг застосовується в наступних випадках:

  • Для інформаційного сайту, підключеного до різних новинних стрічок або того, що вийшов в Топ пошукових систем. VPS хостинг забезпечує стійке з'єднання. Він здатний витримувати значний наплив відвідувачів.
  • Для інтернет-магазину. Хостинг витримує не тільки велику кількість відвідувачів, а й оновлення баз даних товарів, роботу парсеру та інше. Це дозволяє використовувати хостинг для розміщення великих магазинів, з великою кількістю найменувань продукції, а також запускати рекламу майданчиків в спеціалізованих мережах без ризику того, що в самий невідповідний момент сайт при навантаженні просто перестане відповідати і це призведе до фінансових втрат.
  • Для компаній, що спеціалізуються на створенні веб-ресурсів. Програмісти можуть розміщувати на хостингу сайти, які знаходяться у них в роботі. Таким чином замовнику надається можливість здійснювати контроль і вносити коригування в роботу програміста.
  • Також сайт може використовуватися для великої компанії, яка хоче забезпечити кожного із співробітників персональної поштою.

Що необхідно знати про VPS хостинг

При використанні VPS хостингу замовник отримує віртуальний виділений сервер, який розміщений на окремій машині. Абонент має повноцінний root-доступ. Він може встановлювати різне програмне забезпечення, вносити зміни в налаштування сервера, будувати таблиці і т.д. Тобто фактично у користувача такі ж можливості, як і при використанні звичайного виділеного хостингу.

Переваги VPS хостингу

VPS хостинг має ряд переваг:

  • Контроль. Користувач має можливість контролювати процеси на сервері, файли, а також дії відвідувачів.
  • Кількість сайтів. На сервері можна розмістити досить велику кількість веб-ресурсів.
  • Продуктивність. Сучасне обладнання відрізняється високою продуктивність, в результаті чого сайт працює дуже швидко.
  • Ціна. Вартість розміщення на віртуальному хостингу набагато нижче, ніж ціна оренди традиційного виділеного сервера.
  • Провайдери мають можливість виділяти достатню кількість оперативної пам'яті, тому в роботі інтернет-проекту не виникає перебоїв.