Superbus — найдорожча у світі маршрутка

І як ви гадаєте, де курсує цей крутезний супербус вартістю у 13 млн. євро? Звичайно ж в Об'єднаних Арабських Еміратах. Ось така чергова реалізація примх місцевих шейхів, які бажають, щоб у їхній країні все було найкраще і найдорожче . Для автобуса побудували навіть додаткову трасу Абу-Дабі — Дубай зі спеціальним покриттям.
Шейхи ОАЕ вже заявили про те, що до кінця 2015 року планується закупівля значної партії електролимузинів Wubbo Superbus

http://japan-cars.com.ua/

При цьому лімузин класу “люкс”, розроблений голландськими дизайнерами, не викидає в повітря ні грама вихлопних газів. Запас ходу 9,5-тонного електромобіля без підзарядки батарей становить близько 215 кілометрів. Вмістимість маршрутки - 23 місця VIP-класу, розкішний шкіряний салон, для зручності пасажирів 16 дверей, що відкриваються вгору, персональні міні-бари, доступ до інтернету, спеціальне голубе скло, що суттєво зменшує шкідливий вплив ультрафіолетового випромінювання та безліч інших “наворотів”.

Superbus

Відстань між двома головними містами Об’єднаних Арабських Еміратів – 150 з невеликим кілометрів, тому при крейсерській швидкості в 250 км/ч Wubbo Superbus долає цей міжміський маршрут за якісь 35-40 хвилин. Спеціально для “супербуса”, що курсує в тестовому режимі між Абу-Дабі і Дубаї два рази в тиждень, вздовж вже існуючого автобана була прокладена окрема спеціалізована траса.

Своєю нинішньою другою назвою Wubbo Superbus зобов’язаний Вюббо Йоханнесу Оккелсу, першому громадянину Нідерландів, який побував у космосі. Цей знаменний факт біографії Вюббо стався в 1985 році, коли він у складі американсько-німецької місії STS-61A” здійснив політ на “Челленджері”. У даний момент професор Оккелс є керівником проекту Superbus. Проектування і створення першої моделі тривало три роки і відбувалося у голландському університеті технологій Delft. Корпус “суперавтобуса” був виготовлений із застосуванням матеріалів і ноу-хау, що використовуються в ракетобудівній галузі.

Вперше суперавтобус був представлений на суд широкій автомобільній громадськості на виставці Millionaire Fair (що можна перевести як “ярмарок для мільйонерів”), котра відбулася навесні 2011 року в Амстердамі. Тоді ж було озвучено і приблизний цінник Superbus – в районі 13 мільйонів євро за екземпляр.

У стороннього спостерігача може виникнути резонне питання: а як же Wubbo справляється з вузькими та крутими поворотами, зважаючи на свої немаленькі габарити? (Нагадаємо, в довжину лімузин-автобус досягає 15 метрів – і це при ширині в 2,5 і висоті 1,7 метра.) Відповідь проста – Superbus може повертати як передніми, так і задніми колесами. Наочний приклад подібного маневру виробники представили у своєму черговому відеоролику.

Шейхи ОАЕ вже заявили про те, що до кінця 2015 року планується закупівля значної партії електролимузинів Wubbo Superbus з метою створення окремої дорожньої інфраструктури на всій території Еміратів.

Посетите официальный сайт нашей компании infotexcenter.ru здесь вы можете ознакомится с нашими услугами.