Як Елон Маск планує забезпечити весь світ батареями Powerwall

Відомий своїми амбіційними проектами освоєння космосу, електрифікації світового автотранспорту, а також створення принципово нового виду наземної надшвидкої транспортної системи Hyperloop, власник всесвітньо відомих компаній Tesla і SpaceX мільярдер Елон Маск (№100 у рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes, статки — $11,9 млрд) представив свій новий масштабний проект - акумуляторну систему Tesla Energy.

Ця унікальна батарея фактично позиціонується в недалекому майбутньому в якості основного джерела енергоживлення як житлових будинків, так і невеликих підприємств. Маск зазначив, що ведучим, та не єдиним партнером Tesla в цьому проекті буде компанія SolarCity Corp.

А ось тут ви зможете придбати надійні стабілізатори напруги, і інші системи електроживлення відомих вітчизняних і зарубіжних виробників

Акумулятори для приватних осіб отримали назву Powerwall. Заряджати акумулятори будуть від сонця чи електричної мережі. Стаціонарні батареї для дому пропонуються потужністю 10 кВт за відносно скромною ціною в $3500. Доступні для ринку і менш потужні установки на 7 кВт за $3000. Домовласники можуть поміщати кілька пристроїв в будинку, якщо це необхідно. Є і величезні установки потужністю до 1 мВт.

Працює система PowerWall досить просто. Нові сонячні батареї від Tesla встановлюються на дахах будівель, весь день енергія збирається і акумулюється в ці самі стаціонарні батареї. Батарея працює з сонячними системами відразу, варто її дістати з коробки. Хоча установка систем на дах проводиться за додаткову плату.

Нагромадивши енергію вдень, у нічний час батареї використовуються для зарядки електромобілів, освітлення й інших побутових потреб. При достатній потужності систем і в залежності від навантаження на домашню електромережу можна повністю відключати будинок від зовнішньої електромережі і використовувати сонячну енергетику не тільки вночі, але і вдень.
Домашня акумуляторна система від компанії не збирає енергію тільки вночі і завбачливо відключається під час штормів або стихійних лих. Сам генеральний директор заявляє, що силові блоки можуть спокійно працювати в холодному кліматі, припускаючи робочий діапазон температур від -20 °C (-4 °F) до +43 °C (+110 °F).

Система також передбачає гібридне використання пристроїв. Використовувати електроенергію батарей вдень, а вночі переходити на звичайну мережу за «нічним тарифом». Для цього літієво-іонний акумулятор пропонує використовувати розумні системи перемикачів, а також систему теплового контролю, керовану вбудованим програмним забезпеченням, яка сама стежить за використанням сонячних панелей.

Ціла установка займає приблизно метр на метр у будинку і не вимагає окремого приміщення. Вона також може бути підвішена на стіні або перебувати на відкритому повітрі поза стін будинку.

Батареї потужністю від 100 кВт призначені для комерційного використання для освітлення магазинів, ресторанів, офісів. Ще більш потужні установки можна використовувати для цілих районів, які можуть бути згруповані системи від 500 кВт до 10 мВт.