Детективи Лондона випробовують комп’ютерну систему передбачення злочинів

Масштабна комп'ютерна система Precrime успішно пройшла першу стадію серійних випробувань, які тривали 20 тижнів на території британської столиці. Розробники Precrime, компанія Accenture, відзначають, що система акцентує увагу на правопорушення, які вчиняються організованими злочинними групами.

В основі нової технології передбачення злочинів лежить статистичний облік даних, які збираються поліцією. Вся вхідна інформація піддається скрупульозному аналізу системою Precrime в режимі реального часу.

До аналітичної бази Precrime підключені всі 32 району Лондона. На основі математичних закономірностей керуючий системою комп’ютер висуває припущення правопорушень, які ще можуть відбутися. Precrime має хороші шанси стати обов’язковою частиною поліцейської системи вже в найближчому майбутньому, оскільки її прогнози дозволяють використовувати особовий склад поліції найбільш ефективно. Тим не менш, в рамках випробувань фахівці, що керують системою, поки не називають відсоток злочинів, передбачених комп’ютером.


Крім того, головне поліцейське управління столиці Британії вже витратило 33 645 фунтів протягом двох місяців на програмне забезпечення, яке допомагає виявити імена «кримінальних» продавців на eBay, їх поштовий індекс, а також історію продажів протягом 90 днів.

Програмне забезпечення eCops, також збираються використовувати для ідентифікації «спекулянтів-бариг» і «учасників організованих злочинних угруповань», які під анонімними іменами продають крадені речі через Мережу. eCops вже використовувалося поліцією для виявлення банди викрадачів автомобілів, а також продавців крадених телефонів.

Британська преса повідомляє, що програмне забезпечення eCops відіграє все більш активну роль в боротьбі із злочинністю. За словами одного з колишніх детективів, «навіть якщо заповнити поліцейськими кожну вулицю, вони все одно не зможуть заглядати за штори кожного будинку, щоб виявити крадене».

У свою чергу, начальник столичного округу поліції (Metropolitan Police Commander) Стівен Ватсон (Stephen Watson) запевнив, що «використовуючи «наводки» відповідальних громадян, а також електронні мережі, через які ведеться продаж крадених речей або обмін на наркотики, ми перетворимо вулиці міста в місце, де лиходіям буде нелегко здійснювати свою протизаконну діяльність».


Бувають ситауції, коли коли державні правоохоронні органи безсилі, або дії їх вкрай неефективні. У цьому випадку вам допоможе досвідчений приватний детектив з розслідування злочинів у Києві, на сайті http://detective-kiev.com/ ви знайдете всі деталі пропозиції. Проблеми клієнта – наші проблеми, і ми докладемо максимум зусиль для отримання позитивного для Вас результату.