Peel P50 і Trident - найменші у світі серійні автомобілі

У 1960-х роках компанія Peel здійснювала дрібносерійний випуск найменших у світі автомобілів Peel P50 і Trident. На жаль, у тодішніх власників цієї компанії щось пішло не зовсім гладко, в 1966 році компанія згорнула виробництво цих автомобілів, і закрила свій магазин. Але зараз ця компанія потрапила в руки більше ініціативних людей, які знайшли необхідні джерела фінансування та "перезапустили" виробництво цих мініатюрних автомобільчиків, виконаних на більш сучасному технологічному рівні.

Випускається зараз лише автомобіль Peel P50, довжина якого дорівнює 137 сантиметрів, а ширина - 104 сантиметрам, має повністю електричний привід, і він є головним претендентом на звання найменшого електричного автомобіля в світі.



Зовні нинішні варіанти автомобілів Peel P50 і Trident майже в точності повторюють своїх попередників 1960-х років. Так само як і колись, у автомобіля Peel Trident є прозорий ковпак, що повністю накриває пасажирський салон, і який надає водієві і пасажирові круговий огляд.



Його “рідний брат” Peel P50 з цієї точки зору більш схожий на традиційний автомобіль, але в його салоні передбачено місце лише для одного водія. Маючи під капотом електродвигун всього в три кінських сили, автомобілі Peel не відрізняються особливою жвавістю, вони в змозі конкурувати по швидкості хіба що з велосипедистами, та й то далеко не зі всякими.

Малі габарити електричних автомобілів Peel є причиною наявності у них акумуляторної батареї зовсім невеликої ємності, заряду якої вистачить на подолання дистанції максимум 25 кілометрів, що робить їх не дуже привабливими для експлуатації у великих містах, де дальність поїздок може перевищувати їх можливості.



Тим не менш, у цих автомобілів є все необхідне для того, щоб вважатися повноцінним автомобілем і їм дозволено пересуватися по дорогах загального призначення в США та в деяких європейських країнах. Всі перераховані вище недоліки, так і відносно висока вартість, яка починається з позначки в 21500 доларів, навряд чи буде сприяти широкому розповсюдженню “оновлених” автомобілів Peel, які, як і раніше, залишаться лише примхою колекціонерів-любителів автоекзотики і деяких багатих ентузіастів.


А тут http://milano-ua.com/ ви зможете придбати по ціні виробника якісні газові редуктори для свого автомобіля