Samsung представив концепцію прозорого, гнучкого планшета майбутнього

Samsung випустив концепт-відео прозорого, гнучкого планшета на основі 3D AMOLED дисплея майбутнього. Це цікаве відео демонструє користувачу всі можливості і переваги використання пристрою прямо на вулиці.

З усіх візуальних ефектів, представлених в цьому відео, найбільшу увагу серед блогерів і любителів мобільних пристроїв приваблює гнучкий AMOLED (активна матриця на органічних-світло випромінюючих діодах) дисплей. От як повинні виглядати мобільні пристрої в найближчому майбутньому. І хоча концепція пристрою, показаного на відео Samsung, ще далека від реалізації, хоча була озвучена ще у 2011 році, але на сьогоднішній день вже існують деякі моделі і прозорих, а також гнучких смартфонів, і інших гаджетів. Щоправда поєднати цих два параметри наразі органічно не вдається. Будемо чекати, а наразі на elmir.ua ви зможете підібрати для себе хоча не гнучкі і не прозорі, зате досить функціональні планшети від різних відомих світових виробників.

OLED, що являє собою технологію відображення і “активної матриці” вказує на контроль пікселів. AMOLED-технологія, використовувана в сучасних смартфонах, розглядається як ключовий компонент нового покоління дисплеїв. Samsung вважає себе лідером в області AMOLED-технології. А переваги таких технологій більш ніж очевидні: гнучкі екрани можуть витримувати удари, розриви або тріщини; вони відкривають нові можливості портативних пристроїв; нові додатки, особливо в іграх, які можуть використовувати фізичну гнучкість екрану. Користувач може не лише нахиляти і повертати, але і згинати екран, керуючи елементами гри.

 

 

Nokia також не відстає в розвитку аналогічних майбутніх інтелектуальних пристроїв з концепціями гнучкого телефону. Крім того, згідно з повідомленнями, дослідники з підрозділу Nokia — Research Center, працюють з вченими Кембриджського університету для створення продуктів, які можуть змінити зовнішній вигляд і інтерфейс мобільних телефонів.