Опублікований список технологій, які можуть позбавити людей роботи

Список був опублікований у рамках дослідження, проведеного компанією McKinsey Global Institute (MGI). Згідно думку аналітиків, ці технології не тільки можуть призвести до підйому економіки, але й підірвати ринок праці. Проблема ця надзвичайно актуальна, особливо з огляду на постійний ріст безробіття по цілому світу

Доповідь під назвою «Підривні технології: досягнення, які змінять життя, бізнес і світову економіку» описує технології, які до 2025 року стануть звичними і необхідними, та ще й так, що пересічна людина не зможе без них обходиться.

Аналітики відзначають, що підбір технологій, які в результаті увійшли в список були прийняті завдяки всебічному аналізу можливостей і наслідків їх застосування.

Найбільш небезпечно технологією в контекст зайнятості працівників, на думку аналітиків, є мобільний інтернет разом із новітніми методами автоматизації. Через суміші цих двох технологій, незабаром можуть втратити роботу значна частина працівників інтелектуальної сфери, такі як інженери, викладачі, медики, юристи та фінансисти.

Другою за значимістю проблемою вказується розвиток робототехніки. Якщо попередня галузь вплине на працівників інтелектуальної праці, то розвиток роботів самим негативним чином позначиться на некваліфіковану робочу працю. Навіщо наймати вантажника або маляра, якщо з економічної точки зору вигідніше купити робота?

Повний список технологій, що найбільш негативним чином може сказатися на ринку праці виглядає таким чином:

- Мобільний інтернет

- Автоматизація розумової праці

- Хмарні технології

- Робототехніка

- Автономні рухомі засоби

- Генна інженерія

- 3D-друк

- Матеріалознавство

- Нові методи видобутку енергії

- Поновлювані джерела енергії

Сервіс HeadHunter – ідеальне місце зустрічі для роботодавців, і тими, хто хоче знайти собі хорошу роботу. Тільки тут www.hh.ua представлено понад 16 тисяч актуальних вакансій, і більше 820 000 резюме. Не втратьте унікального шансу знайти цікаву і добре оплачувану роботу, а також професійний і сумлінний персонал