Відміна спецмита на імпортні авто, і стан українського автопрому

На вимогу Світової організації торгівлі (СОТ) Україна змушена відмінити спеціальне мито на імпорт автомобілів, що діяло в країні з 2013 року. Це означає, що автомобільне виробництво позбудеться захисту від світових автогігантів, здатних масово наповнити ринок своїми автомобілями при більш низькій ціні. Такого удару, на думку багатьох експертів, вітчизняний автопром не витримає.

Причиною відмови від спецмита стали скарги Японії (третього в світі виробника автомобілів), на думку якого така протекціоністська міра є необґрунтованою, перешкоджає реалізації принципів вільної торгівлі, під якими підписалася Україна, ставши членом Всесвітньої торговельної організації. Світовий торговий рефері в особі СОТ, розглянувши японські претензії, визнав їх законними і направив на адресу Міністерства економіки України відповідне послання, що закликає керівництво країни відмовитися від мита на імпортні авто.

Реакція Мінекономіки виявилася негайною. В цілях виконання рішення СОТ, відомство рекомендувало комісії з міжнародної торгівлі скасувати спецмито на імпорт автомобілів.

Варто згадати, що спецмито на імпорт автомобілів було введено в 2013 році урядом Миколи Азарова. Причиною стала заява трьох виробників легкових автомобілів - Запорізького автозаводу, “Єврокар” та “Богдан Моторс”, які попросили уряд вжити заходів у зв’язку з падінням продажів українських машин на внутрішньому ринку.

Згідно з розслідування комісії з торгівлі, “за період 2008-2010 роки імпорт автомобілів в Україну збільшився, а саме збільшення відбувалося в таких умовах та в обсягах, що загрожувала заподіянням шкоди національному виробнику”. На основі цих невтішних висновків і була введена спецмито. Характерно, що саме Японія разом з США тоді висловили протест проти такого “фокусу”. Однак наміри уряду це не вплинуло і питання було вирішено на користь національного виробника.

З приходом нової влади обговорення на тему лібералізації українського авторинку почалися з новою силою. У квітні поточного року ставка була знижена вдвічі, а через кілька місяців - остаточно скасована. Остання перешкода на шляху імпорту, яку прибрала нова влада - утилізаційний збір.

Лобісти імпортних автокомпаній аргументують необхідність скасування захисних заходів тим, що зарубіжний автопром більш якісний, користується набагато більшим попитом серед населення і навіть дозволяє державі заробляти більше, ніж за рахунок власного виробництва транспортних засобів. Важко сперечатися з тим, що стосується якості. Але не можна применшувати значення автопрому для економіки. Як ніяк, автопром - це робочі місця і додана вартість. Причому важливо розуміти, що їх створюють не тільки самі автозаводи, але і безліч суміжних підприємств - постачальників матеріалів і комплектуючих виробів, до сервісних центрів.

Що стосується поточного стану автопрому України, то його можна охарактеризувати як критичний. За підсумками 2014 року випуск автомобілів впав майже вдвічі, з 45,8 тисяч штук до 25,9 тисяч. Ще більше ускладнилася ситуація за підсумками січня-травня 2015 року. За цей період в Україні зійшли з конвеєра всього 1927 автомобілів, що в 12 разів менше порівняно з аналогічних періодом 2014 року.

Як стверджує  джерело новини, відміна імпортного  спец мита суттєво відобразиться на вартості автомобілів.