Найбільші у світі автокрани

Автокран – один з найбільш затребуваних видів вантажопідйомної техніки в будівництві, їх вантажопідйомність може бути різною, і найпотужніші з них, безумовно, викликають інтерес фахівців. Сьогодні ми коротко розповімо про трійку найпотужніших і найбільших кранів.

Найбільшим з автокранів до недавнього часу вважався німецький Liebherr LTM 11200-9.1, і цей механічний монстр досить тривалий час тримав пальму першості, але виставка Bauma China, що відбулася в 2012 році  змінила ситуацію у цій сфері.

Абсолютно всі рекорди побив автокран ZACB01 від китайської компанії Zoomlion, який може підняти цілих 2000 тонн!

Цей гігант побудований на базі 12-осного шасі з повним приводом, в його оснащення входять чотири двигуни потужністю 150, 260, 430 і 650 кінських сил. Довжина 8-секційною телескопічної стріли складає 106 метрів, а маса автокрана – 96 тонн. На сьогоднішній день це найбільший автокран в світі.


Другим автокраном по вантажопідйомності і висотності є XCA5000 від компанії XCMG, його можливості підняття вантажу обмежені показником в 1600 тонн. Довжина стріли трохи менше, ніж у рекордсмена – 105 метрів, але з консольним подовжувачем досягає 165,5 метрів.

Маса автокрана становить 96 тонн, а одним з переваг 9-осного повнопривідного шасі є здатність пересуватися боком.

Автокран Liebherr LTM 11200-9.1, що до цього займав перше місце в рейтингу найбільших автокранів, тепер займає третє місце, його вантажопідйомність – 1200 тонн, а висота підняття вантажу як і раніше вражає уяву, вона складає 190 метрів, що відповідає висоті 50-поверхового будинку.

В оснащення автокрана входить два двигуна – один з них, потужністю 367 к. с., приводить в дію кранова установку, а другий, потужністю 680 к. с., встановлений на 9-осное шасі.

Незважаючи на те, що китайські виробники побудували більш потужні автокрани, компанія Liebherr продовжує залишатися визнаним лідером у сфері кранового машинобудування, випускаючи вантажопідйомну техніку з застосуванням самих сучасних технологій і інновацій.

Вашій увазі мостовой кран на сайті http://sdm-group.com.ua/, різновиди, конструкційні особливості, сфери використання. Компанія «СДМ-ГРУПП» пропонує придбати цю та іншу промислову техніку по найкращій ціні.