Україна посідає 33-е місце в рейтингу 50 найбільш інноваційних країн

Нещодавно всесвітній аналітичний центр Bloomberg оголосив дані щорічного рейтингу The Global Innovation Index, де оголошується 50 країн світу з найбільшим рівнем впровадження інновацій. Цього року Україна посіла 33-е місце, у порівнянні з минулим роком піднялась аж на 16 позиції! На першому місці в списку Південна Корея, на другому – Японія. Замикає трійку лідерів Німеччина.

Також в п’ятірці кращих Фінляндія та Ізраїль. США опинились на шостому місці. Показово, що наша країна випередила такі передові країни, як Гонконг, Ісландія, Туреччина, Бразилія, Латвія, Литва і багато інших. Це, погодьтесь, величезний прогрес! Нагадаємо, рік тому Україна опинилася на передостанньому, тобто 49-му місці, залишивши позаду лише Іран.

Але на цьому втішні новини не закінчуються. Україна потрапила до п’ятірки кращих країн за рівнем розвитку і впровадження передових освітніх технологій і опинилася в топ-10 за кількістю патентів, розділивши успіх разом з самими прогресивними країнами Азії, США, Великобританією, Німеччиною і т. д.

Офіційно The Global Innovation Index 2015 р. буде опублікований 17 вересня 2015 р. The Global Innovation Index 2015 р. являє собою оцінку результатів інноваційної діяльності в 141 країні та економіці світу з 79 показниками. Публікація в Лондоні, Сполучене Королівство, буде супроводжуватися прес-конференцією і дискусійним форумом на тему «Нові можливості для інноваційної економіки як фактор зростання та розвитку»

Країни в рейтингу ранжовані «на основі їх загальної здатності до інновацій». Країни оцінюються за 6 показниками: дослідження та розвиток (відсоток ВВП, що йде на дослідження), виробництво (додана вартість на душу населення), кількість hi-tech компаній, кількість випускників вищих навчальних закладів, кількість докторів наук на мільйон осіб, а також кількість патентів.

Цей індекс отримав широке визнання в якості найважливішого джерела інформації про інноваційну діяльність та корисного контрольного інструменту для директивних органів. The Global Innovation Index публікується спільно з ВОІВ, Корнельским університетом та школою бізнесу INSEAD; у ньому наводяться річні рейтинги інноваційного потенціалу та результатів інноваційної діяльності різних економік світу.

Абсолютна надійність, широкий доступний функціонал, оперативна цілодобова підтримка — все, що називається ідеальним хостингом, ви отримаєте тут https://friendhosting.net/ . Високопродуктивний VDS сервер дозволить Вам забути про різні технічні проблеми, а також суттєво зекономити.