Браслет Cicret перетворить руку в Android-смартфон

У цьому і минулому році різними дизайнерами і розробниками було представлено велику кількість як концепцій, так і цілком робочих прототипів дійсно інноваційних пристроїв, які б змогли підірвати споживчий ринок, якби не залишилися просто концептами, а пішли у серійне виробництво. Нещодавно стало відомо про чергову концепцію, назва якої — Cicret. Cicret — це розумний браслет з цікавим секретом, про суть якого з першого погляду складно здогадатися.

Стартап Cicret (відео) створив цікавий водонепроникний гаджет – браслет проекційного типу для смартфонів, які потіснять Google Glass на ринку носимої електроніки в майбутньому, у всякому разі так стверджують його розробники. Новинка зможе проектувати на шкіру руки все, що зазвичай показує дисплей девайса. Завдяки вбудованим датчикам дане зображення стане інтерактивним і «сенсорним» – тобто, з його допомогою можна управляти функціоналом. Цікавий гаджет, а в інтернет-магазині Білка можливо ви знайдете до нього багато різних корисних аксесуарів.

В основі апаратної частини пристрою – піко-проектор і вісім датчиків наближення, які передають кероване зображення на руку користувача. Браслет – годинник є повністю автономним приладом зі своїм акумулятором. Для активації дій «я-ля-смартфон» необхідно лише різко повернути зап’ясті (струсити руку).

Безконтактні датчики дозволяють своєчасно визначати стан і дію пальця користувача. Це дає можливість взаємодіяти з інтерфейсом будь-якого Android пристрою. У результаті не тільки рука, але і будь-який предмет в поле діяльності датчиків стає бездротовою проекційною клавіатурою управління. Розробники гарантують більш чітке зображення в порівнянні з дисплеями сучасних смартфонів – флагманів. Крім 8-ми датчиків наближення до моделі використовуються акселерометр і модуль вібрації, а ще світлодіодний індикатор для повідомлення. Для синхронізації з дэвайсом застосовані WiFi і Bluetooth.

У проекційних годиннику-браслеті є Micro USB порт для безпосередньої передачі даних з комп’ютера. У пристрої присутній і власна пам’ять. Поки йдеться про її обсяг на рівні 16 і 32 Гб (залежно від версії). Носима «розумна» проекційна електроніка дасть можливість користувачам відправляти і отримувати електронну пошту, переглядати веб-сторінки і грати в ігри. Так само їм стане доступний відповідь на телефонні дзвінки і застосування гучного зв’язку.

В даний час стартап знаходиться в процесі залучення коштів для подальшого розвитку і виробництва браслета. Передбачувана вартість гаджета – близько 400 американських «умовних одиниць».