Килим з 13 тонн цукерок: дуже солодка інсталяція в Китаї

Солодкого, більше солодкого! Мрії ласунів опинитися "в морі, тістечок, цукерок і морозива" іноді збуваються! Приміром, у випадку з їстівним готелем Cake Hotel, буквально заповненому десертними стравами в різній тематиці (якось найближчим часом я вам розповім про нього). Черговим ж рекордом в цьому плані стала солодка виставка Sweet As One в китайському місті Ченду.

До святкування традиційного китайського Нового року пішохідну зону однієї з центральних вулиць міста Ченду прикрасив грандіозний орнаментальний килим різнокольорових льодяників, придуманий і спроектований студією графічного дизайну Craig & Karl (Лондон-Нью-Йорк).

Крейг Редман (Craig Redman), який оселився в Нью-Йорку, і Карл Майєр (Karl Maier), що живе в Лондоні, вже добре відомі своїми яскравими і сміливими проектами для Google, Nike, Vogue, The New York Times і The Washington Post. Їх останньою роботою стала розробка дизайнерського логотипу для програми Waterlogue для iPad Air 2, повноформатна акварельна версія якого тепер прикрашає центральний нью-йоркський бутік Apple.

На цей же раз під кураторством гонконгської студії AllRightsReserved Редман і Майєр створили гігантську вуличну інсталяцію Sweet as One з життєрадісною символікою в естетиці манга. Це розквітлі «квіти удачі» і панди, вписані в стрічкову композицію з яскравою геометричною графікою.

Для реалізації цього яскравого і життєрадісного проекту була створена спеціальна канва з квадратними секціями, яку 2000 волонтерів заповнили прозорими пластиковими коробками з льодяниками, карамельками і мармеладо різних кольорів. На монтаж цієї «піксельної» інсталяції пішло п’ять днів, а її загальна площа становить 1300 квадратних метрів (!).



Складно сказати, яка кількість цукерок була з’їдена в процесі роботи волонтерами, а враховуючи те, що більшість з них були представниці прекрасної половини, котрі як відомо досить небайдуже ставляться до ласощів, здається мені, що це була досить суттєва цифра. Однак те, що залишилося, також не пропаде дарма. Після закінчення новорічних свят весь солодкий «контент», що залишився від цієї інсталяції а це 13 тонн цукерок, було роздано дітям з малозабезпечених сімей провінційних районів регіону.