Про український стартап Preply

Український освітній стартап Preply пройшов половину програми міжнародного акселератора Techstars Berlin, до якого приєднався цим літом і підняв раунд фінансування в $120 тисяч. За правилами акселератора, підприємці можуть використовувати інвестиції на свій розсуд, тому більшу частину отриманого бюджету платформа з пошуку локальних і онлайн-репетиторів направить на маркетингові витрати та вихід на нові ринки.

Досвідчений репетитор GMAT кандидат фізико-математичних наук Віталій Яриш запрошує на індивідуальні заняття з поглибленого вивчення математики і фізики.

Частина фінансування піде на розширення списку доступних для вивчення предметів: з’являться репетитори в сферах гуманітарних і точних наук, викладачі музичних інструментів, живопису, акторської майстерності та вокалу. Нові розділи сайту будуть доступні вже у вересні.

Як розповів співзасновник Preply Кирило Бігай, участь у Techstars відіграє велику роль для іміджу стартапу.

«Тут кожен робить крок назустріч топовим інвесторам всього світу. Сподобалося працювати в міжнародному колективі з кращих команд Ізраїлю, Перу, Австрії, Німеччини, Ірану. У акселераторі ми єдині представляли Україну.»

Кирило Бігай також поділився порадами, як потрапити в Techstars і отримати максимальну вигоду з інвестиційної програми:

«Акселератор проводить серйозний відбір. Якщо ви вже розробили продукт і він приносить прибуток, ваші шанси значно зростуть, так як це покаже інвесторам можливості проекту на практиці.
Головний критерій відбору — сильна команда. У Preply ми зібрали чудовий колектив, який забезпечив хороший продукт і активне зростання.

Перед Techstars краще підготуватися і вивчити потенційних інвесторів. Також побудуйте команду таким чином, щоб основні учасники програми були максимально вільні і працювали тільки над завданнями акселератора, а не справами всередині компанії.»

По закінченні Techstars команда планує закрити ще один раунд інвестицій і направити їх у розширення на нові ринки. Серед можливих варіантів масштабування — Німеччина, Індонезія, Бразилія, Індія і Туреччина.