Пройтися по хребту. Скульптурні сходи, створені в Philip Watts Design

Думається, що далеко не кожна людина, навіть якщо вона і має у своєму розпорядженні просторі апартаменти на кшталт двоповерхового особняка, буде прикрашати свою оселю скульптурами. Якось це по-міщанськи, і крім естетики відчутної користі, як люблять твердити дехто, вони не приносить. Інша справа, якщо предмети інтер"єру несуть у собі хоч якусь функціональну користь. Власне, корисні скульптури для будинку вміють створювати дизайнери з британської студії Philip Watts Design.

Philip Watts Design з Ноттінгема – це команда креативних дизайнерів, які завоювали безліч премій. Заснована в 1993 році дизайнерська компанія успішно розробила понад 500 продуктів, займалася роботою більш ніж над сотнею інтер’єрів і створила 150 унікальних інсталяцій.

Відомі своїми проектами в галузі архітектури і дизайну, архітектори Philip Watts Design роблять незвичайні конструкції з металу. Це і світильники, і сантехніка, і багато іншого. Але ці дивні  сходи, що отримали назву Spinal Staircase, мабуть, справляють на оточуючих найсильніше враження. Остов конструкції складається з скляних і дерев’яних елементів, що імітують частини людського хребта. Сходи обрамлені металевими поручнями-ребрами. До речі, на сайті ООО АРБУДПРОМ представлені не менш красиві і надійні сходи, перила, огорожі і інші металоконструкції.

Черпаючи натхнення в органічній архітектурі та напрямку sci-fi, зближуючим стиль цього творіння з футуристичним, творці прагнули до максимальної функціональності. Ну, коли ще буде можливість піднятися з першого поверху на другий і спуститися назад, переступаючи по кісточках хребта!



Завдяки поєднанню мистецтва і функціональності ці скульптурні сходи дійсно гідні оплесків. Насправді дивовижна комбінація металу, дерева і скла! Основна частина хребта ‒ металева вісь. Сходинки мають еліптичну форму і виконані з світлого дерева, перила-ребра обмежені склом. Сходи, незважаючи на свій фантастичний вигляд, має дуже надійну конструкцію.

Вся ця «краса» була виготовлена на замовлення для приватного будинку. І , взагалі, виготовлення усіх виробів в рамках даного арт проекту і виконується індивідуально для кожного клієнта. Тому форма сходів може бути ексклюзивною, і варіюватися від хребта динозавра до хребта, наприклад, риби, птиці або якого-небудь ссавця. Зрозуміло, для безпечного пересування вгору і вниз, сходи-хребет обладнана скляними бортиками.

На даний момент, на сайті Philip Watts Design представлені арт-сходи у вигляді хребта, виконані для приватних клієнтів з Нортгемптона (Великобританія) і французького міста Лез-Уш. Ці та інші проекти дизайн-студії можна побачити на інтернет-сайті. Втім, арт-проектів у них не так багато, як можна очікувати.