Google створить мініатюрний глюкометр для моніторингу рівня цукру в крові пацієнта

Минуло якихось кілька днів з моменту створення корпорацією Google холдингу Alphabet, а «Корпорація добра» вже встигнула укласти договір з медичною компанією Dexcom, для спільної роботи над інноваційним мініатюрним глюкометром (пристрій, що вимірює рівень глюкози в крові людини) .

Партнери планують створити портативні гаджети для моніторингу рівня цукру в крові, розмір яких не буде перевищувати розміру монетки. Разом з Dexcom буде працювати підрозділ Google, яке називається Life Sciences (не входить в холдинг Alphabet).

Зараз Dexom проведено авансовий платіж розміром в $35 млн, внісши свою частку в проекті власними непривілейованими акціями. За словами учасників проекту, новий глюкометр буде мініатюрним, і працювати постійно, відправляючи дані в хмару в режимі реального часу. Наскільки можна зрозуміти, сенсор буде перебувати під шкірою людини, так що колоти палець для взяття проби крові не потрібно.

Поточна система Dexcom призначена для хворих на діабет 1 і 2 типів. Це сенсор, який постійно вимірює рівень глюкози в крові людини (288 разів на добу).

До речі, Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США вже схвалив систему постійного моніторингу рівня цукру в крові Dexcom G5 Mobile, що синхронізується зі смартфоном.

Як ця система працює? Закріплений на животі пристрій надсилає вимірювання кожні п’ять хвилин, щоб користувач міг стежити за змінами в програмі і ділитися даними з родиною та лікарями. Видання Medgadget пише, що пристрій, можливо, сумісний з Apple Watch, і компанія готує версію програми для Android.

Користуватися системою можуть всі у віці від двох років. Якщо рівень глюкози опускається нижче 55 міліграмів на децилітр, додаток повідомляє про це власника і іншим людям, яким доступні дані — наприклад, лікарям.

Система складається з трьох частин. Невеликий сенсор вимірює глюкозу. Передавач відправляє дані по бездротовому протоколу на сумісний мобільний пристрій. Смартфон зі встановленим додатком або спеціальний ресивер від Dexcom отримує дані і представляє їх у зручному для користувача вигляді.

Якщо ви страждаєте цукровим діабетом, або бажаєте просто бути в курсі стану свого здоров’я, зокрема рівня цукру у крові, раджу в інтернет-магазині  Ortos.com.ua по найкращій ціні придбати якісні тест-полоски для глюкоміра.