Робот-олень допоможе викорінити браконьєрів

З відкриттям сезону полювання в США було прийнято рішення боротися з браконьєрами новими нестандартними способами, повідомляє VOA News. Одним з оригінальних рішень американської влади в цьому напрямі став робот-олень, здатний приманювати мисливців, порушують закон.

Збираючись на полювання, чи рибалку, варто подбати не тільки про хорошу рушницю і рибальські снасті, а й про надійне комфортне взуття. Саме тут http://ohota-tovar.com.ua/shop/category/obuv його можна придбати по найвигіднішій ціні. Інтернет-магазин ohota-tovar.com.ua подбає, щоби ваші ноги завжди були в теплі і сухими!

Машину, зроблену у вигляді молодої особини оленя з красивими гіллястими рогами, зазвичай розташовують на узбіччі лісової дороги. Єгері кажуть, що ще не було випадку, щоб проїжджаючий повз браконьєр не спокусився на такого красеня. Зазвичай злочинці не витрачаючи час і ціляться в звіра прямо з машини, при тому, що офіційно переслідування і полювання на тварин за допомогою автомобілів категорично заборонена.

Співробітники природоохоронного відомства, що спостерігають із засідки за таким “полюванням”  зазвичай дозволяють зробити постріл. Роботу він не зашкодить – куля рикошетить від штучного оленя, а факт браконьєрства таким чином вважається повністю доведеним!

За словами представника Департаменту полювання і рибальства американського штату Нью-Гемпшир, полковника Джеффа Грея (Jeff Gray), цей винахід виявився надзвичайно ефективним: в тому році робот допоміг спіймати вже 50 правопорушників.

Крім іншого, таке “полювання” ще і досить прибуткове: штрафи за браконьєрство в США дуже високі. Так, тільки за перевезення зарядженої зброї в автомобілі доведеться заплатити $1200, а заборонене полювання в нічний час доби обійдеться в $2400. При цьому вартість робота-оленя становить всього $1300, тобто  перший же браконьєр, що попався на цю “вудку” покриє витрати на робота. У свою чергу, мисливцю є заради чого ризикувати: і оленячі роги, і кістяні нарости інших тварин коштують чимало і значно цінніше м’яса вбитої тварини.

Творець приманки, компанія Custom Robotic Wildlife, штат Вісконсін, США, пропонує охоронцям закону цілий спектр подібних товарів. Так, окрім робота-оленя у них можна придбати робота-індичку і навіть лося. Всі тварини не тільки повторюють вигляд своїх природних двійників, але і повністю копіюють їх повадки. Особливо важливо, що роботи здатні рухатися плавно, що надає їм ще більшу природність і може ввести в оману навіть досвідченого мисливця.