Японці розробили прилад, здатний виміряти щастя

«Посміхайтеся, вас фіксують датчики!». Тепер ця фраза буде актуальна для співробітників будь-яких компаній. Раніше говорили, що щастя не можна виміряти, а тепер, виявляється, можна! Справа у тому, що компанія Hitachi High Technologies змогла створити унікальний пристрій, здатний показувати рівень щастя групи людей.

Новинка як ніколи є актуальною в нашому суспільстві. Адже деякі люди дуже сильно прив’язуються до свого робочого місця, і щоб його не втратити посміхаються нещиро, створюють для себе і оточуючих видимість свого щастя. У підсумку керівник думає, що всі співробітники повністю задоволені і навіть щасливі, хоча по правді зовнішня складова може відрізнятися від тієї, що у співробітників всередині. Вимірювач щастя буде показувати все, як є насправді.

Наприклад, якщо керівник дізнається, що деякі співробітники нещасні, то він зможе це виправити. Вимірювач щастя може зробити людей щасливими і навіть навчити бути більш відкритими. Тобто може виникнути якийсь контакт між працівниками і керівництвом, який згодом буде більше, ніж взаєморозуміння і навіть довіра.

Пристрій оснастили цілою купою сенсорів, які збирають інформацію про те, чим в конкретний час зайнятий працівник, сидить, стоїть або набирає текст, а також девайс може записувати, з ким людина розмовляє і як довго. Акселерометр, присутній у пристрої, буде визначати відсоток щастя співробітників.

Розробники компанії Hitachi впевнені, що рухи людини показують, наскільки високий її рівень щастя. І це можна виміряти. Дійсно, радісні і розчаровані люди по-своєму рухаються. Приміром, радісна людина буде більш активною, зосередженою, зможе вирішувати справи швидко і впевнено. А якщо настрій не на найвищому рівні (нудьга, дапресія і т. д.), то і рухи будуть більш млявими і навіть незграбними.

Цей пристрій надсилає отримані дані на центральний комп’ютер, де підраховуються дані про рівень щастя одразу групи людей. Розробники спочатку задумали проект для того, щоб керівники могли збільшити рівень сатечфакції співробітників, і тим самим збільшивши ефективність їх роботи. Адже, як відомо, задоволений співробітник це в підсумку задоволений керівник, коли бачить, що співробітник (співробітники) досягають успіху у своїй справі.

Вимірювач щастя вже надійшов в продаж у квітні цього року і коштує близько $841.

Эффективна и комплексная автоматизация элеваторов в Киеве и в других местах невозможна без применения современных контрольно-измерительных приборов. КСК Автоматизация предлагает широкий спектр наиновейшего оборудования для работы с сыпучими материалами.