Vittra Telefonplan - школа, про яку мріє кожна дитина

Ось і прийшов вересень, а з ним і пора, коли діти, добряче відпочивши за час літніх канікул, повертаються до школи. Чесно кажучи, більшості з них з не дуже великою радістю чекають першого вересня, і на те є свої причини: важкі завдання, строгі вчителі, та й у більшості випадків наша вітчизняна школа асоціюється з чимось непривітним, рутинним, "напряжним", сіро-совковим. А чи існує така школа, куди діти ходили б з задоволенням? Звичайно!

Якщо ви не можете собі уявити школу майбутнього, то просто подивіться на Vittra Telefonplan, яка знаходиться в Стокгольмі, Швеція. Ця вільна школа заснована на створенні простору школярів, де зовнішнє оточення є частиною шкільного розвитку.



Ех, шкода, що у нас нема (а якщо і є, то виключно для обраних) таких чудових шкіл! Хоча певні зрушення і спостерігаються, ось подивіться, яка чудова школьная маркерная доска, і ще багато інших якісних і сучасних товарів для шкіл, що можна знайти в інтернет-магазині osvito.com.

Ось якби цим всім забезпечити навчальні заклади, тоді би вони вже трохи були схожі на Vittra Telefonplan.



Команда архітекторів Rosan Bosch успішно впоралася з облаштуванням таких своєрідних класів — територій. Школярі можуть відпочити на неоновому зеленому дивані, вивчити шкільний предмет на химерної лавці або посидіти з друзями навколо гігантського синього амфітеатру, який нагадує айсберг. Цей унікальний дизайн створює окремі навчальні області для підтримання цілей школи — диференційованого навчання.

Шкільний простір включає в себе 5 основних територій: печери — особистий простір для навчання, лабораторія — експерименти і практична робота, вогонь — груповий процес, вода — місце для зустрічей і дискусій, Showoff — новаторство і відкриття.



Архітектори компанії Rosan Bosch спроектували 30 подібних шкіл, що належать безкоштовної шкільної організації Vittra.

А ви би хотіли, щоб ваша дитина вчилась у такій школі? Думаю 99, 99% батьків без вагань дали б однозначну відповідь - так!