Кухня майбутнього Microbial Home Probe

У прагненні покращити екологію нашої планети деякі дизайнери придумують настільки дивовижні рішення, що їх можна назвати не тільки інноваційними, але і шокуючими. Так, фахівцями з компанії Philips був розроблений проект екологічної кухні, що концептуально відрізняється від всього, що ми маємо сьогодні.

Чому саме кухня? Цьому рішенню сприяв той факт, що кухня в будинку – це традиційне приміщення, де виробляється найбільша кількість побутових і харчових відходів. З урахуванням того, що в квартирі проживає сім’я з декількох чоловік, які кілька разів в день харчуються домашньою їжею і займаються будь-якою діяльністю, кількість сміття щодня може налічувати близько відра. А скільки квартир у стандартному міському будинку? Не менше ста, і майже з кожної викидають в день по відру сміття. На думку творців «зеленої» кухні, як мінімум, вона допоможе поліпшити мікроклімат і здоров’я мешканців будинку, а як максимум – оздоровить нашу планету.

Моделі домашньої екосистеми Microbial Home Probe від Philips були представлені на Dutch Design Week, 22 – 30 жовтня 2011 року.

У цьому проекті використані найбільш новаторські технології освітлення, прибирання, утилізації відходів та інших аналогічних процедур. Концепція ґрунтується на ідеї зближення людини і природи. Наприклад, всі функції в модернізованому будинку зроблять взаємопов’язаними: пристрій для перероки відходів буде виділяти метан, який, у свою чергу, послужить живленням для освітлення і т. п.

В системі передбачений навіть особливий урбаністичний вулик для отримання натурального меду.

Пересувний кухонний острів так само є енергетичним центром. Стільниця-обробна дошка острова з’єднана з подрібнювачем відходів, який переправляє органічне сміття в спеціальний контейнер. Там органіка розкладається і виділяє газ, з допомогою якого запускаються системи нагріву води і верхнього освітлення.