Паркан Дінго: порятунок для овець і перешкода для диких тварин

Посеред випаленої під гарячим австралійським сонцем безплідної землі пролягла до самого горизонту натягнута між дерев'яними стовпами сітка, надаючи і так не дуже радісному пейзажу ще більш сумний вигляд. Паркан Дінго — ця грандіозна огорожа створює відчуття закритого тюремного простору посеред пустелі, і по своїй суті, такою перешкодою, що обмежує свободу пересування місцевих представників фауни, і є.

Маючи загальну довжину рівну близько 5 614 км, паркан бере свій початок з Джимбурі, розташованого на пагорбах Дарлінг і простягається до круч рівнини Нілларбор на захід півострова Ейр. Він був споруджений у 1880-х роках і за задумом уряду штату повинен був перешкоджати епідемії чуми, носіями якої були кролики.

Ідея зазнала фіаско, а паркан прийшов в непридатність. Але вже в 1900-х роках цю споруду знову відновили з метою захистити овець і велику рогату худобу, яка пасеться на відносно родючій частині континенту від розбійницьких набігів диких собак Дінго. На цей раз огорожа виправдала очікування, і по праву стала вважатися найбільш протяжним парканом у світі.

Зараз, Собачий паркан — це безперервна багатокілометрова структура, висотою близько 1,8 м, що складається з металевої сітки і опор, що має заборонену обмежувальну зону шириною 5 метрів з кожної зі сторін. Незважаючи на всю ту користь, яку приносить споруда, її доцільність та вплив на навколишнє середовище гаряче обговорюється екологами, які досі не можуть прийти до єдиної думки про раціональніст використання цього штучно створеного вольєра.

Вважається, що на людей чистокровні дінго не нападають. В неволі дорослі собаки зазвичай зберігають нетовариський злобний норов і намагаються нападати на всякого, хто підвернеться під руку. Щенята динго дуже добре піддаються дресируванню, але з віком стають дуже незалежними. А ось на початку шлюбного сезону динго стають практично некерованими. Саме тому, тримати дінго, як домашніх тварин, заборонено.

З розвитком вівчарства в Австралії на дінго в деяких районах почалося активне полювання. Баранина припала їм до смаку, і ось вже багато років вівчарі ведуть виснажливу війну з цими хижаками. Вівці в Австралії, як правило, пасуться без пастухів, і часто охороняються сильними собаками. Дінго відступлять, якщо бачать перевагу собак, але можуть і розірвати собаку на шматки, якщо сили їх переважають.

Если вам требуется сетка рабица, цена в ООО “Металл Холдинг Трейд” на сегодняшний день самая лучшая. Здесь же можно выгодно приобрести качественный металопрокат, трубы, листовой металл, другие аналогичные изделия.