Діамантові лінзи: індійський модний писк для товстосумів

Змінити окуляри з діоптріями на контактні лінзи час від часу мріє кожна дівчина, а багато хто і робить це. На щастя, сучасні виробники оптики пропонують широкий вибір лінз різного типу, від недорогих, простих і разових до оригінальних косметичних, кольорових зі спецефектами.

Контактні лінзи використовуються людством вже досить давно. Ідею їх створення висловлював ще сам Леонардо да Вінчі в 1508 році, а в 1888 році Адольф Фік представив першу скляну лінзу з оптичними властивостями. Спочатку контактні лінзи застосовувалися виключно з метою корекції зору, тобто підвищення його гостроти. Тим не менш, у наш час виробники з різних країн все частіше пропонують всякого роду декоративні лінзи, що дозволяють змінювати колір, або відтінок райдужної оболонки очей, або ж створювати додаткові спецефекти.

Що ж стосується найдорожчих у світі контактних лінз, ідею їх створення вперше висловив індійський дизайнер Санджай Шаха, а питання розробки взяв на себе доктор Чандрашекхара Чавана. Вперше представлено було це досягнення людської фантазії і технічного прогресу в індійському місті Мумбаї на тематичній виставці в Ворлі.

Головною особливістю найдорожчих контактних лінз у світі став їх оригінальний дизайн і дещо нетипове для даної продукції поєднання матеріалів. Так, при виготовленні цих лінз застосовується біле або жовте золото і 18 невеликих білих діамантів. Крім того, конструкція даних контактних лінз така, що між поверхнею і рогівкою ока залишається відстань 6 – 9 мікронів, заповнена спеціальним водяній прошарком.

Маса лінз становить близько 5 гр. В цілому ж така їх будова дозволяє зробити очі більш виразними, загадковими і блискучими, не створюючи при цьому ніякого дискомфорту навіть при тривалому використанні лінз.

Діамантові лінзи від індійських винахідників відразу ж привернули загальну увагу і навіть дозволили їх творцям заробити чималу суму грошей. Тим не менш, придбати найдорожчі лінзи в світі не так-то просто. Виготовляються вони виключно під замовлення, а їх вартість становить 11 – 15 тисяч доларів США. До речі, розробники пропонують два варіанти майбутніх виробів: з жовтим золотом (11 тис. доларів) і з білим (15 тис. доларів). Крім того, до кожного набору додається гарантійний сертифікат якості, що підтверджує їх зносостійкість і безпеку.

Як стверджують виробники незвичайних діамантів лінз, частина суми, отриманої від їхнього продажу, буде витрачена в благодійних цілях. Тим самим, купуючи дану продукцію, клієнти допомагають лікуванню людей з досить складним захворюванням, синдром Стівена-Джонса, що робить їх придбання ще більш актуальним, корисним і цінним.

В інтернет-магазині «MEDZAKAZ» ви можете придбати ефективний дезінфікуючий розчин опти фри экспресс (opti free express), який дозволить зберігати контактні лінзи абсолютно стерильними. Препарат opti free радять відомі вітчизняні і зарубіжні офтальмологи.