Незвичайний вузький будинок в Японії

Японці завжди славилися своїм вмінням раціонально використовувати корисний простір. Саме завдяки цьому вмінню японська архітектурна студія Mizuishi Architect Atelier (архітектор Kota Mizuishi) побудувала унікальний найвужчий будинок в Токіо, Японія. Проект був втілений у життя в 2011 році і отримав назву House in Horinouchi.

Кажуть у Токіо одна з найдорожчих у світі земля, тому середньому класу приходиться жити в досить мінімілістичних умовах. А через брак вільного простору тут би чудово підійшли шафи купе від компанії novamebli.com.ua, котрі не займають багато місця, зате всередину можна помістити багато речей.

Цей оригінальний вузький будинок був побудований на невеличкій трикутній ділянці, розташованій між річкою і дорогою, площею 52,14 квадратних метри, а площа забудови склала 29,07 квадратних метра. House in Horinouchi являє собою двоповерхову будівлю і призначений для сім’ї з трьох осіб (сімейна пара з дочкою). Планування геометричних приміщень передбачає логічне і ефективне використання кожного фрагмента житлового будинку, зв’язок між першим і другим рівнями якого відбувається за допомогою сходів.

На першому поверсі знаходиться спальня батьків і ванна кімната, це найбільш закрита частина будинку. На другому поверсі розташовані їдальня з кухнею, житлова кімната (вітальня) і “запасна” кімната. Їдальня з кухнею розташовані в західній частині будинку і здаються найбільшою кімнатою через високу стелю. “Запасна” кімната розташована в східній частині будинку, вона найменша і використовується як місце для зберігання речей.

Кухня і “запасна” кімната об’єднані між собою єдиним лофт-простором, на якому розташувалася дитяча. Житлова кімната (вітальня) розташована в центрі будинку, вона має низькі стелі, так як саме над нею розташовано лофт-простір, і великі вікна з обох боків кімнати, також з неї є вихід на невеличкий балкончик.

Просторі вікна пропускають всередину достатню кількість денного світла, а поєднання білих стін і теплого світлого дерева спрямовані на візуальне розширення приміщень цього відносно невеликого житла.