Ski Dubai — гірськолижний курорт посеред спекотної пустелі

В черговий раз Об'єднані Арабські Емірати дивують нас. Найвищий хмарочос, семизірковий готель, грандіозний музичний фонтан, штучні острови у вигляді пальм: на цьому всьому, чим можна здивувати, не зупинився відомий мегаполіс Дубаї. В одному з найспекотніших міст світу для жителів і гостей відкритий для відпочинку незвичайний комплекс Ski Dubai. Ski Dubai – це критий гірськолижний курорт. Так-так, тепер серед пісків всі бажаючі можуть покататися на лижах, сноуборді або ж санках!

Це перший подібний комплекс, зведений на території Близького Сходу, і другий по величині у світі (після іспанського), котрий став однією з головних визначних пам’яток Дубаї.

Гірськолижний комплекс розташований у великому торгово-розважальному центрі Молл Еміратів, в районі Аль Барша. Загальна площа розважального центру значна – 6 квадратних кілометрів, що перевищує площу карликової держави Ватикан. Так що такі розміри дозволили розмістити в ньому невеликий лижний курорт.

Ski Dubai займає незначну територію від загальної площі всього розважального центру - 3,7%, або 22,5 тис. квадратних метрів. Але зате, це один з найбільших у світі критих гірськолижних комплексів. За сумісництвом він також працює як зимовий парк розваг і відкритий для відвідувачів цілий рік.

Місцеві жителі і гості мають можливість покататися тут на лижах з 2005 року. Комплекс побудований групою Majid Al Futtaim Properties. Він здатний вмістити одночасно 1,5 тис. відпочиваючих. Температура тут підтримується в межах від -6 °до 1°С завдяки сучасній кліматичній системі. Весь парк покритий штучним снігом.

Ski Dubai має висоту підйому 60 метрів. Любителям спуску на лижах надається 5 схилів різної крутизни і складністю. Є також доріжка для сноубордистів завдовжки 90 метрів. На схилах діють підйомники для транспортування на вершину. Навколо лижних трас розташовані схили для спуску на санках, крижана печера, кінотеатр і уступи для скелелазіння.


Всех любителей хорошего отдыха, и зимних развлечений приглашаем в курорт Буковель. Успейте купить абонементы по акции! С выгодным предложением от  компании Skipass оплата за подъемники, снаряжение и другие услуги заметно снижается.