Dodge Tomahawk - найшвидший мотоцикл

Захоплююча швидкість в 613 км на годину теоретично доступна далеко не всім автомобілям, навіть спортивним. Тому донедавна важко було повірити в те, що таку швидкість може розвивати мотоцикл, нехай навіть концепт. Але в 2003 році було представлено унікальне творіння американської компанії Dodge – мотоцикл Tomahawk, що володіє двигуном неймовірною як для такого транспортного засобу потужністю – 500 кінських сил.

І швидкість трохи більше 600 км на годину, за твердженням розробників, для мотоцикла не межа. Він може розвинути і всі 670, хоча в реальних умовах Dodge Tomahawk вдалося досягти лише 480 км на годину.

Сила опору повітря бере своє, і все-таки мотоциклу необхідно лише 2,5 секунди, щоб розвинути класичну швидкість 100 км у годину. Такими показниками не можуть порадувати навіть самі швидкісні автомобілі.

Dodge Tomahawk не вписується ні в одні параметри, оскільки по конструкції це мотоцикл, а за кількістю коліс – квадроцикл. Завдяки наявності чотирьох коліс, кожне з яких оснащене незалежною підвіскою, це диво техніки володіє неймовірною стійкістю. Це просто необхідно при швидкостях, які може розвивати Tomahawk, адже падіння з мотоцикла дуже небезпечно для здоров’я і життя. Хоча до сьогоднішнього дня серйозних аварій за участю мотоцикла Dodge Tomahawk не було.

При складанні такого «монстра», виробленого виключно вручну, використовувалися різні види полегшених матеріалів, включаючи карбон і магній. Їх наявність свідчить про бажання знизити вагу мотоцикла, хоча в конструкції присутній і міцний титан.

Бензиновий двигун на 500 конячок, яким оснащується мотоцикл Tomahawk, був запозичений у знаменитого спорткара компанії – Dodge Viper. Тому не дивно, що при прискоренні мотоцикл раз у раз норовить вислизнути з під свого власника. Спочатку планувалося випустити близько 300 таких мотоциклів, але досить висока вартість – 555 тис. доларів – вплинула на цей показник, і було продано лише 9 примірників Dodge Tomahawk.

В нашей автошколе askiev.com.ua сдать на права не составит труда, поскольку мы имеем отличную учебно-техническую базу, а с вами будут заниматься лучшие в Киеве опытные инструктора.