Канада. Чудовий парк Butchart Gardens

Понад століття тому канадка Дженні Бутчарт почала створювати те, що зараз є справжным флористичним шоу і одним з світових шедеврів ландшафтного дизайну. Сади Бутчартов (The Butchart Gardens) являють собою частину Національного Історичного музею Канади, який відкритий для відвідувачів з 1904 року. Він розташований на півострові Ванкувер.

Дивовижний за красою парк розташований на території колишнього кар’єру і являє собою ландшафт з рослинними композиціями різних садових стилів, фонтанів і статуй на тлі вікових дерев і чагарників, пов’язаних один з одним мережею доріжок і мостів. Квіткова веселка фарб змінюється в залежності від сезону, а аромати квітів просто чарівні.

Чудова місцина! І взагалі, Канада - прекрасна країна для проживання: розвинута економіка, високий рівень життя, досконале законодавство, сприятливі умови для працевлаштування. А якщо ви бажаєте емігрувати до Канади, то тут  http://mvgroup.com.ua ви знайдете всю необхідну інформацію.



Роберт Пім Бутчарт, був піонером  цементної промисловості у процвітаючій Північній Америці і видобував на західному узбережжі Канади багаті поклади вапняку. Неподалік від каменоломні подружжя побудували сімейний будинок. Коли видобуток осадової породи було вичерпано, заповзятлива дружина Роберта - Дженні, задумала безпрецедентний план реструктуризації похмурого кар’єра. З сільгоспугідь, розташованих неподалік, вона вивезла возами тонни верхнього шару родючого ґрунту для заповнення западини.

Поступово непривабливе місце перетворилося у вражаючий Затонулий Сад. Ця трансформація вапнякових відпрацювань являє собою приклад виняткового творчого досягнення в канадській історії садівництва.

До 1908 році, під впливом своїх поїздок по світу подружжя з допомогою дизайнера Ісабуро Кішида створюють Японський Сад. На місці тенісного корту в 1926 році був спроектований Італійський Сад.



Слава про дивовижні Сади Бутчартов поширювалася блискавично і в 20-е роки його вже відвідували щорічно більше 50 тисяч чоловік.

Зараз щороку більше мільйона рослин 900 різних сортів являють собою феєрію безперервного цвітіння - з березня по листопад і близько мільйона людей щороку насолоджуються красою весняного цвітіння цибулинних, річним буйством фарб, магією золотої осені і спокоєм зимових днів.