Автомобілі шейха Хамада

Величезний музей автомобілів, більшість з яких все ще на ходу, зроблений у вигляді піраміди, який належить шейху Хамаду бін Хамдану Аль Нахьяну. У його розпорядженні знаходяться близько 200 екземплярів автомобілів, куплені у різних власників, або отримані у подарунок. На даний момент оціночна вартість всього гаража складає 180 млн. дол.

У колекції знаходиться велика кількість автомобілів для позашляхової їзди, звичайні класичні машини, відома райдужна колекція Мерседесів Шейха і величезна вантажівка, яка потрапила навіть до книги рекордів Гіннеса. Деякі з цих машин були представлені в телевізійній програми «Top Gear». Всі ці екземпляри не раз привертали увагу преси, а кілька машин були показані в епізодичних моментах в різних фільмах.

Дійсно, люблять ті арабські шейхи похизуватися, і якщо у нас таких автомонстів мабуть не знайдеш, то принаймі можна скористатися послугою прокат і аренда позашляховиків на сайті auto-rentgarant.com.ua, там теж є хороші машини.

Крім цього, в музеї знаходяться досить рідкісні автомобілі, серед яких: Lamborghini LM002, Wide Body C126, Big Foot W116, Dodge Power Wagon та інші. Також, в піраміді знаходяться сім автомобілів німецької марки Мерседес, розфарбовані у всі кольори веселки – по одному кольору на кожен день тижня. У всіх цих машинах є холодильник і телевізор. Крім Мерседесів в гаражі стоять ще ряд машин, пофарбованих у колірний тон веселки.

Всі ці примхи не випадкові: адже шейха Хамада бін Хамдана Аль Нахьян прозвали “райдужним шейхом”. Ще в піраміді можна спостерігати кілька військових машин і автомобіль у вигляді земної кулі.

Це унікальна споруда є втіленням шейхом своєї дитячої мрії, в якій він хотів спорудити будинок на колесах для пересування по пустелі. Діаметр земної кулі досягає двадцяти метрів і вміщає в себе аж чотири поверхи для житлоплощі, до складу якого входять чотири спальні кімнати і шість ванних кімнат. Ще тут є тераса, яка зроблена на спеціальному борті кузова.

Для більшого комфорту пересувний будинок оснащений системою кондиціонування, а також обставлений дорогими меблями.

Колекція «райдужного» шейха неодноразово виставлялися напоказ у великих торгових центрах Еміратів, але лише частинами, а в 1993 році потрапила в книгу рекордів Гіннеса.