В мережі з’явилася інтерактивна карта кіберзагроз

Нещодавно "Лабораторія Касперського" запустила новий інтернет-сервіс, який демонструє в режимі реального часу кіберзагрози, реєстровані у всьому світі. Як йдеться в повідомленні компанії, на віртуальному глобусі відображаються шкідливі об'єкти, виявлені на комп'ютерах в різних частинах світу, спрацьовування поштового та веб-антивірусу, а також виявлені мережеві атаки. Глобус можна обертати в різні боки, а також наближати або видаляти.

Кожен тип кіберзагрози позначений своїм специфічним кольором - наприклад, спрацьовування веб-антивірусу має блакитний колір, а інформація про виявлені віруси в електронній пошті позначена оранжевим. Крім того, по кожному виду кіберзагроз ведеться регулярна детальна статистика.

Також користувач може вивести на екран опис кожної загрози, а також при бажанні відключити відображення типів загроз, що не цікавлять його. Карта кібернетичного зараження представлена російською та англійською мовами.

А тим часом, на сайті http://SMMCLOUD.kz ви дізнаєтесь про технологію, особливості використання і переваги для бізесу реклами в INSTAGRAM, а також про SMM агентство в Алмати SMMCLOUD, яка успішно застосовує даний метид.

Повертаючись до теми кіберзагроз зауважимо, що при бажанні користувач може клацнути курсором миші на території тієї чи іншої країни, після чого у спливаючому вікні відкриється докладна інформація про те, скільки разів і які типи кіберзагроз були виявлені в ній, а також відобразиться місце у рейтингу за рівнем “зараження”. Відзначимо, що в першій трійці за кількістю онлайнових загроз розмістилися Росія, Індія і США.

Інформація для карти кіберзагроз збирається за допомогою мережі Kaspersky Security Network, до якої підключені комп’ютери по всьому світу. Інформація про зараження, атаки або підозрілий об’єкт передається на всі інші ПК, щоб уникнути епідемії і не допустити глобального поширення тієї чи іншої загрози.

Варто відзначити, що експерти компанії щодня обробляють понад 300 тисяч шкідливих об’єктів з різних куточків світу, аналізують її, а також дають всім зацікавленим особам корисні поради щодо їх локалізації і усунення, а також способів їх попередження.