Samsung «The Safety Truck» – геніальна система допомоги при обгоні

Ви коли-небудь їхали позаду вантажівки з напівпричепом на двосмуговій дорозі або шосе? Навіть якщо вантажівка їде відносно повільно, Вам буде проблемно зробити обгін не тільки в силу його розмірів, але ще й тому, що нічого не видно, що відбувається попереду вантажівки. Компанія «Samsung» розробила рішення, яке залишить цю проблему в минулому.

За статистикою Аргентина є однією з країн з найбільшою кількістю ДТП в світі, причому більшість нещасних випадків, що відбуваються на двосмугових дорогах і особливо в ситуаціях обгону. Враховуючи цю страшну статистику компанія Samsung розробила інноваційну технологію для вантажних автомобілів, яка сприятиме збереженню життя людей.

Як це працює? Рішення «Safety Truck» складається з бездротової камери, прикріпленої до передньої частини вантажівки, яка підключена до відеостіни, зробленої з чотирьох зовнішніх моніторів, розташованих на задній частині вантажівки. Монітори дозволяють водіям, що їдуть за вантажівкою, бачити ситуацію попереду вантажівки, навіть в темний час доби.

Технологія «Safety Truck» дозволяє водіям робити правильні висновки в ситуаціях обгону вантажівок. Ще одна перевага системи «Safety Truck» є те, що вона може зменшити ризик аварій, викликаних раптовим гальмуванням з-за тварин, які перетинають дорогу.

Компанія «Samsung» розробляла LED прототип «Safety Truck» шляхом надання для тестування дисплеїв великого формату своїм B2B клієнтам.

В даний час працює лише один прототип вантажівки. В серійне виробництво новинка не піде до тих пір, поки компанія «Samsung» не зможе підтвердити працездатність технології, і що ця ідея може врятувати життя багатьох людей.

Наступний крок компанії полягає у виконанні ряду відповідних випробувань, а також отримання необхідних дозволів та погоджень. Для цього, «Samsung» вже працює спільно з державними органами щодо організації безпеки дорожнього руху і урядом.