Mercedes-Benz F 015 — безпілотний S-клас майбутнього

Невже коли-небудь замість манірних представницьких седанів дорогами їздитимуть ось такі обтічні футуристичні однооб'ємники? Немає нічого неможливого, впевнені в Mercedes-Benz. У всякому разі, при своїх 3610 мм колісної бази і довжині 5220 мм концепт F 015 Luxury in Motion вийшов чи не більшим «шестисотого» Mercedes-Maybach. Втім, габаритами їх схожість і обмежується.

Прототип побудований зовсім за іншими канонами, які, в першу чергу, допускають повністю автономний рух. Мається на увазі, що водій на пару з переднім пасажиром можуть розгорнути свої крісла на 180 градусів і спокійно спілкуватися під час руху з співрозмовниками на другому ряду. Автомобіль в такому випадку сам за допомогою лазерних та ультразвукових датчиків, високоточних камер і навігації буде прив’язуватися до місцевості, вибираючи швидкий і безпечний маршрут. При цьому передбачається, що додаткову інформацію про дорожню обстановку F 015 Luxury in Motion стане отримувати від інших машин, навколишньої інфраструктури і навіть людей.

До речі, про те, що концепт управляється автоматично буде повідомляти його світлодіодна оптика в автономному режимі вона переключиться з білого на синій колір. А якщо електроніка розпізнає загрозу наїзду на людину, світлотехніка спалахне червоним.

Пішохід не зрозумів небезпеку? F 015 Luxury in Motion попередить його «голосом» через зовнішній динамік і в разі необхідності сам загальмує, контролюючи уповільнення таким чином, щоб не шокувати пасажирів і уникнути наїзду ззаду. При цьому мешканці салону зможуть спілкуватися з автомобілем допомогою шести спеціальних моніторів.

Екрани тут буквально скрізь — в дверях і навіть на столику між кріслами. Само собою, віртуальні панелі сприйнятливі до натиснень. Але тикати пальцем в дисплеї зовсім не обов’язково — вони навчені розуміти жести і навіть розпізнавати напрямок погляду.

Ясна річ, що при таких футуристичних можливості F 015 Luxury in Motion просто не міг отримати звичайний ДВС. У рух концепт наводять два електромотора на задній осі 135 л. с. кожен. При пробігу до 200 км вони стануть харчуватися від літій-іонної батареї (її можна заряджати від зовнішньої мережі, в тому числі безконтактним способом), а повний запас ходу 1100 км однообъемнику забезпечують паливні елементи, які прямо на борту виробляють електроенергію в ході хімічної реакції водню і кисню. Вихлоп — звичайна вода.

Все большую популярность среди автолюбителей пользуются машины на газообразном топливе. И это неудивительно – налицо явная экономия, а учитывая тот факт, что цена гбо на нашей фирме gbo-kharkov.com вполне доступная, даная установка окупится в самое ближайшее время.