3D-змішувачі: нове слово у сантехніці

Коли справа доходить до дизайну, тут уява не знає меж. Існуючі певні рамки створюють обмеженість технічного забезпечення. Саме вони диктують те, що дизайнер може втілити в життя, а що так і залишиться у фантазіях. Обмеження — не завжди погано, оскільки розвиток сучасних технологій передбачає, що вільний політ фантазії повинен ставати реальністю.

Інтернет магазин сантехніки dushik.com.ua пропонує широкий асортимент змішувачів, душових кабін, шкафчиків з умивальниками, і інших аксесуарів для для ванн і кухні від відомих світових виробників.

American Standard Brands — один з найбільших брендів, який займається виготовленням, розповсюдженням техніки і технічних пристосувань для ванної та кухні. Компанія представила нову унікальну лінійку кранів, створених за допомогою 3D-друку по металу.

Зовні новий продукт виглядає настільки естетично, що, на перший погляд, під сумнів може стати можливість виконання свого прямого призначення. За допомогою технології SLS (селективного лазерного спікання) American Standard надали кухонним аксесуарам такий дизайн та механізм подачі води, що може здатися, ніби вода надходить з нізвідки. Завдяки SLS дизайнери можуть створювати такі геометричні об’єкти, які не можуть бути виготовлені за допомогою стандартних методів лиття.

Концепція технології лазерного спікання насправді досить проста. 3D-модель завантажується в програму і відправляється на SLS 3D-принтер. Далі лазер плавить спеціальний металевий порошок, який стає основою 3D-моделі. Далі процес повторюється до тих пір, поки не буде готовий продукт. Процес SLS друку дозволяє відтворювати практично будь-яку модель, яку може уявити дизайнер.

Два нових крана від American Standard створені так, що вода переміщується не по спеціальних підвідних трубках, а безпосередньо всередині кранів. Технологія SLS дозволяє створювати дуже дрібні шляхи для води, щоб приховати те, що може зіпсувати зовнішній вигляд або надати йому гротескності. В гратчастій конструкції кранів приховано кілька таких шляхів, які об’єднуються тільки в самому верху виробу.

Варто сказати, що дизайнерські змішувачі не тільки володіють унікальним дизайном, але і повністю відповідають всім екологічним і технічним нормам і стандартам.

Унікальні крани поміщені в окремий проект, який отримав назву DXV і є першими у своєму роді змішувачами для кухні та ванної, створеними за допомогою 3D-принтерів. На жаль, ці вироби будуть доступи тільки в декількох салонах роздрібної торгівлі, а ціна буде становити від 12 000 до 20 000 доларів. Готова лінійка буде готова до середини наступного року.