Kakslauttanen - скляне іглу з видом на північне сяйво

Напевно, кожен з вас коли-небудь хотів би побачити північне сяйво. Тепер ви зможете, залишаючись в ліжку, спостерігати це чудове природне явище. А такий унікальний шанс дає готель Igloo Hotel Kakslauttanen, котрий знаходиться в мальовничій місцевості Saariselkä на півночі Фінляндії. Виготовлене з термостійкого скла, таке житло ніколи не зіпсує ваш відпочинок холодом, і всередині завжди буде кімнатна температура. А який вигляд над головою!


Не дивно, що цей чудовий фінський курорт був названий одним з найромантичніших куточків у світі. Готель відкритий тільки в грудні-січні, тому покваптеся і підготуйтеся до відпочинку заздалегідь!

Вартість: від 500$ за добу за іглу. Ціна кусюча, але воно того варте.



На території комплексу знаходиться також сніговий ресторан, парк льодових скульптур і коктейль-бар зі скляним дахом. Igloo Hotel Kakslauttanen також має найбільшу в світі фінську сауну, так що ви на 100 відсотків насолоджуйтеся шикарною парною, коли на вулиці -30 °C.

Звичайні приміщення зроблені з традиційних зрубів, а в сніжному будинку додатково до постільної білизни йдуть хутряні спальні мішки, так як температура всередині ледь досягає -6 °C.

У літній час вам запропонують здійснити екскурсію в Інарі, віддалений острів посеред озера. Там ви можете чудово відпочити на відкритому повітрі, поставити намет і спати під зірками. Катання на лижах та снігоступах цілком влаштує будь-якого гостя, а крижаний басейн чекає екстремалів.



І наприкінці кілька слів про історію цього житла. Ескімоси з незапам’ятних часів користувалися іглу, причому споруджувалися вони часом таких величезних розмірів, що вміщали по 20-30 чоловік. Будувалася хатина зі снігових блоків, які ставилися один на інший. Як раз технологія і стала каменем спотикання для перших мандрівників, які ніяк не могли “перейняти досвід” спорудження іглу.

Будова обігрівалась горінням жировиків, всередині підтримувалася комфортна для людини температура. Вхід завжди розміщувався нижче рівня підлоги для відводу чадного газу і менших втрат тепла. Нова іглу після запалювання першої лампи оплавлялась зсередини, але сніг не танув, унаслідок того, що надлишки тепла виводилися назовні. Стіни зі снігу природним чином “саморегулируют” тепловідвід, не руйнуючись.

А здесь http://terraokna.ru/okna-rehau.html вы можете заказать качественные окна рехау, которые обладают отличными термо- и звукоизоляционными свойствами, удобны и практичны в процессе эксплуатации, надежны и долговечны.