Презентація «крижаної» сукні на паризькому Тижні моди

На останньому Тижні моди найбільш активно обговорювалося сукня від дизайнера-початківця Ірис ван Херпен. Наряд підкорив всіх не стільки незвичайною формою, скільки тим, які технології застосовувалися при виготовленні сукні. Презентація «крижаної» сукні стала головною модною сенсацією паризького показу

Використання незвичайних матеріалів і технологій у колекціях давно не дивує експертів світу моди. Однак те, що зробила голландка Ірис ван Херпен, вразило навіть бувалих критиків. На минулому нещодавно Тижні моди дизайнер продемонструвала сукню, не зшиту, а надруковану на 3D-принтері!



Екстравагантний наряд публіка тут же охрестила «крижаним» за його схожість з кристалом. Він був створений з рідкого полімерного матеріалу способом тривимірної друку. При цьому технічне втілення ідеї взяла на себе лабораторія «3D Systems» у співпраці з Нікколо Касасом, знаменитим своїми успіхами в стереолітографії.

Плаття складається з двох окремих елементів, кожний з яких виготовлявся на 3D-принтері. Автори витратили на реалізацію сенсаційного проекту 33 години. Більша частина цього часу (близько 2-х діб) пішла на виготовлення чорнового варіанту сукні, тобто безпосередньо на самий друк.

Ще 8 годин було витрачено на надання завершеного вигляду. Модельєр позбулася дефектів і відшліфувала поверхню моделі, надавши їй потрібний блиск. Фахівці говорять про те, що з удосконаленням технології на виготовлення аналогічного сукні буде йти в рази менше часу.

Дизайнерський хід, використаний Ірис ван Херпен, був необхідний в першу чергу для того, щоб домогтися особливої фактури і форми виробу. У той же час, практичність такої сукні залишає бажати кращого. За визнанням самого автора потенційна володарка наряду навряд чи зможе відчувати себе затишно в ньому. Більш того, властивості матеріалу не дозволяють навіть сидіти в такому вбранні.

Оказаться в центе внимания респектабельного общества, или в кругу близких и друзей, вызывая всеобщее восхищение – не это ли является сокровенной мечтой любой уважающей себя женщины. Смотрите, какие очаровательные вечерние платья в Киеве тут. Они помогут вам стать еще более изысканной, стильной, непревзойденной и желанной!