«Кишенькова» ГЕС Blue Freedom

Невеликий акумулятор до наших гаджетів вже давно перейшов з нашої головної болі в розряд об'єкта креативних ідей. Щоб ми були постійно на зв'язку, вже придумано стільки різноманітних пристроїв, що тепер складно уявити, на які ще хитрощі підуть інженери, щоб захистити нас від неспокою розрядки акумулятора в нашому смартфоні або іншому пристрої.

Серед яскравих представників подібних ідей можна виділити піч, яка заряджає пристрої, завдяки процесу горіння полін або чохол для смартфона, на задній частині якого розташовані сонячні батареї або, нарешті, відомі автономні зарядні пристрої (Power Bank). Але сьогодні я розповім вам про новий метод отримання дорогоцінної електрики для гаджетів: портативна гідроелектростанція Blue Freedom.

Так, це справжнісінька гідроелектростанція, тільки мініатюрна. Тобто мається на увазі, що якщо ви вирушили в похід і забули грубку, про яку я говорив раніше, або свій Power Bank ви забули вдома, чи нема сонця, цей гаджет безумовно продовжить життєздатність вашим мобільним пристроям. Але тільки їм і їм подібним, бо на щось суттєвіше, на кшталт лампочок з достатнім освітленням, обігрівальних, кужонних пристроїв у Blue Freedom не вистачить електрики, Тут потрібна надійна компактна дизельна електростанція, широкий вибір яких пропонує компанія «ДАРЭКС»

Принцип роботи міні-електростанції такий же, як і на великих гідроелектростанціях: потік води, що обертає турбіну, через що відбувається вироблення електроенергії. Тут так само передбачена функція акумулювання і зберігання енергії: тобто, якщо всі пристрої заряджені, і планується піти від річки далі в ліс (ну або в гору), то вбудовані акумулятори (5 000 маг) дозволять підключити гаджет до телефону пізніше.

Природно, їх теж треба буде зарядити в річці. У процесі роботи турбіна генерує потужність струму 5 ват, що дозволить зарядити пристрій набагато швидше елементів на сонячній енергії. Тобто iPhone 6 він зможе зарядити за півтора-дві години. Виходить, що час зарядки тут максимально наближене до часу зарядки від мережі.

Але тут є і мінуси, наприклад гучний звук, який видає турбіна при роботі. Вночі його буде чути відмінно, так що буде важко заснути.