Атомні наручні годинники від Bathys Hawaii

Відомо, що ринок «розумних» і технологічних компактних пристроїв стрімко зростає. Тепер вже нікого не здивуєш тим, що в цю категорію починають потрапляти і наручні годинники.

Стильні, точні, довговічні годинники Skmei сподобаються прихильникам активного відпочинку. А тут http://best-time.biz/podbor-chacov/skmei/ ви зможете ознайомитись з повним асортиментом, детальними характеристиками, і відгуками.

Як відомо, найбільш точними годинниками в світі вважаються атомні. Їх робота заснована на випромінюваних атомами електромагнітних коливаннях, які відрізняються надзвичайно високою стабільністю інтервалу. Як правило, конструкція таких годинників громіздка, однак компанія Bathys Hawaii випустила і відносно компактний варіант, який пропонує переваги більш великих побратимів. Новинка носить назву Cesium 133, і похибка її вимірювань становить близько 1 секунди на 1000 років!

Назву обрано не випадково: «cesium» в перекладі з англійської означає «цезій», а саме частота коливань атома цезію-133 визнана еталонною для вимірювань. У Cesium 133 використовується той же принцип, що і в атомних годинниках Національного інституту стандартів і технології США, що є національним центром стандартів частоти в цій країні. Тобто, на відміну від багатьох псевдо-атомних годинників, які насправді просто віддалено синхронізуються, у металевий корпус Cesium 133 дійсно вбудовані всі компоненти, якими характеризуються справжні атомні годинники. В їх число входять лазер, нагрівальний прилад, герметична ємність з газоподібним цезієм, СВЧ-фільтр і фотодіодний детектор.

Правда, за точність доводиться розплачуватися неабиякими для наручних годинників розмірами, а також не надто тривалим часом автономної роботи. Пристрій використовує звичайні літій-іонні акумулятори, яких вистачає лише на кілька годин.

Втім, поточну версію Bathys Hawaii називає прототипом і планує випустити в 2014 році більш компактну і менш «ненажерливу» версію годинниів, які будуть зроблені в Швейцарії, обмеженим тиражем в 20 екземплярів. Цілком очікувано, що коштувати вони будуть недешево: на поточний момент вказується ціна $12 000.

Однак серед знаменитих швейцарських брендів є екземпляри і подорожче, а точність у них при цьому напевно не така висока. Так що ті, для яких абсолютна пунктуальність стоїть на першому місці і у кого є зайві гроші, цілком можуть придбати собі такий годинник. Можливо, вони і не такі «розумні», але технологічні – це вже точно.