Будинок-камінь в Португалії

У всьому світі є маса дивовижних будівель, про походження і призначення яких учені продовжують активно сперечатися протягом десятків років, а то й століть. Хоча розташований у Португалії будинок не є таємничим пам'ятником архітектури стародавніх цивілізацій, його незвичайний зовнішній вигляд теж приваблює до себе досить велику увагу.

Віднайти в столиці комфортне сучасне житло не проблема, але ціни надто кусаються!  купити 1к квартиру в Києві в ЖК Британський квартал, тут і вартість доступна, а ще передбачена можливість вільного планування житлової площі


Затиснутий між величезних каменів кам’яний будинок примостився на пустельній височині у передмістях невеликого португальського містечка Фафе (Fafe), округ Брага. Він так добре вписався в навколишній пейзаж, що спочатку навіть складно зрозуміти, що це не просто купа великих каменів, а житловий будинок.



Незвичайна будівля була побудована в 1973 році і, судячи з усього, натхненням для такого оригінального спорудження його автору, Віктору Родрігесу, послужив колись популярний мультсеріал про первісноме сімейство Флінстоунів. До речі кажучи, затиснутий між гігантських каменів португальський будинок так само відомий під назвою «Будинок Флінстоунів».

Завдяки своєму відокремленому розташуванню, забавний будинок довгий час перебував у невідомості, а його господарі могли вдосталь насолоджуватися тишею і спокоєм місцевої природи. Проте, відразу ж після виявлення, до Будинку Флінстоунів потягнулися цікаві туристи, з тих пір він став популярною місцевою визначною пам’яткою, а стомлені пильною увагою господарі були змушені переїхати.

В затиснутому між булижників будинку є камін, міцні внутрішні сходи, невеликий кам’яний басейн та інші атрибути звичайного житлового будинку. Забавно виглядають криві вікна і безглуздо стирчить з даху труба – все це додає будинку деяку комічність. Не дивлячись на те, що Будинок Флінстоунів повністю придатний для житла, тут давно вже ніхто не живе.