Мікробудиночки Дерека Дідріксена

Американець Дерек Дідріксен побудував у себе на задньому дворі з підручних матеріалів кілька мініатюрних будинків, що нагадують великі шпаківні. Кожна з конструкцій оцінюється приблизно в 200 євро: саме стільки коштують матеріали, з яких вони були виготовлені.

Американець захоплений своїми мікробудиночками з тих пір, як на десятий день народження батько подарував йому книгу Лестера Уокера «Крихітні будинки». Вже в дитинстві він любив будувати хатини і будинки на деревах.

Дідріксон пропонує використовувати такі конструкції в якості альтернативи наметам або спальним мішкам під час відпочинку, але поки у них з задоволенням граються діти. А якщо вам вони теж подобаються, купляйте на сайті mirfaneri.ru добротну фанеру, цвяхи, включайте на повну фантазію, молоток, пилку в руки і вперед!



Сам Дідріксен живе в звичайному будинку площею 88 м2 разом з дружиною, двома дітьми і великою собакою в містечку Стаутон, в 16 км від Бостона (штат Массачусетс). Його мікробудиночки вже стали місцевою визначною пам’яткою. Дідріксен з гумором ставиться до своїх творінь, він навіть назвав одну з конструкцій Gypsy Junker («циганський мотлох»).

Gypsy Junker — найбільша зі споруд Дидриксена, його площа трохи більше 2 м2. Вона побудована з дерев’яних піддонів, викинутих на смітник віконних рам і старих кухонних шаф. Вікна зроблені з пляшкового скла. Найдорожчі деталі — чотири пластикових листа загальною вартістю 80 євро. Це єдина конструкція, всередині якої Дідріксон, чий зріст близько 190 см, може стояти майже прямо. Також Gypsy Junker — єдина споруда, яка опалюється взимку.



Ще одна споруда — Hickshow («колгоспний рикша») — була зроблена на основі шезлонга на колесах. Її легко переміщати по двору. Розмір Hickshow — близько 70 см в ширину і 2 м в довжину.

Інша конструкція площею 0,3 м2 і висотою 1,2 м занадто мала, щоб вмістити дорослу людину. На підлозі лежать різнокольорові подушки, а стіни прикрашені роботами художниці Стефані Еттлі. Одне вікно нагадує ілюмінатор — колись воно служило дверцятами пральної машини.