Анонімний месенджер FireChat «навчили» відправляти SMS без підключення до оператора

Сервіс для обміну повідомленнями FireChat, популярний серед організаторів протестних акцій, отримав нову функцію – відправка SMS-повідомлень без підключення до оператора. Після оновлення FireChat дозволяє відправляти особисті повідомлення будь-якому користувачеві, незалежно від наявності підключення до оператора стільникового зв'язку.

Для відправки досить просто включити Bluetooth або Wi-Fi. Наявність Wi-Fi-підключення або доступу до стільникового зв’язку, при цьому, абсолютно не потрібно. Крім того, в оновленому FireChat можна створювати мережі з приватних мобільних пристроїв. Мобільні пристрої, на яких встановлено додаток, є самостійними серверами-передавачами, кожен з яких може з’єднуватися одне з одним.

Спочатку «додаток для протестів» створювався з розрахунком на використання в місцях, де можуть виникнути проблеми зі зв’язком: під час стихійних лих, на природі чи на будь-яких масових заходах. Тим не менш, його швидко «взяли в оборот» всілякі політичні активісти в ході акцій протесту. Додаток вже отримав відповідне оновлення, і доступний для скачування абсолютно безкоштовно.

І хоча зараз текстові повідомлення не дуже популярні, тим не менше дана технологія успішно застосовується в певних сферах. Взяти, для прикладу, сервіс whatsapp масової розсилки СМС - досить ефективний для проведення рекламних, промо акцій і подібних заходів.

А от така собі Меліса Томпсон побила світовий рекорд по швидкості набору тексту на мобільному телефоні, який раніше належав Франкліну Пейджу і був внесений до Книги рекордів Гіннесса.

На телефоні Galaxy S англійка змогла набрати текст у 160 символів за 25,94 с, що майже на десять секунд краще минулого рекорду. Її швидкість становить приблизно одне слово в секунду, що можна порівняти зі швидкістю усного мовлення.

Для введення тексту використовувалася екранна клавіатура Swype, яка дозволяє вводити літери не відриваючи палець від екрану. Це додаток доступний для будь-якого Android-пристрої.