Ліжко, яке само себе застилає

Ранкове прибирання ліжка – заняття малоприємне і рідко доставляє задоволення. Збираючись на роботу чи навчання, на нього доводиться витрачати дорогоцінні хвилини, які можна було б приємно провести, дрімаючи на тому же ліжку, використовувати для нанесення макіяжу або створення красивої зачіски.

Це ще добре, якщо людина знає як правильно вибрати матрас, і придбала якісний ортопедичний варіант, а не дешеву підробку, після якої зранку встаєш весь ніби побитий.

А якщо автоматизувати процес застилання ліжка, дозволяючи собі економити щодня ці корисні хвилинки?

Саме такий варіант запропонували розробники іспанського бренду OHEA, що спеціалізується на випуску меблів. Вони створили ліжко, яке саме розправляє покривало або ковдру і акуратно кладе на нього подушки – застилаючи таким чином ліжко без втручання людини. І робить це всього за 50 секунд – процес можна оцінити на пропонованому нижче відео.

 

 

Як це працює? На торці ліжка – в його задній частині, передбачений компактний перемикач на автоматичне або ручне управління. В останньому варіанті функція автоматичного застилания ліжку активується по команді з пульта ДУ, що поставляється в комплекті. Якщо ж обраний режим Automatico, задіюється спеціальний датчик ваги, який визначає, коли поверхня звільняється – людина встає з ліжка. Після цього в нижній частині «розумного» ліжка висувається «механічна рука», котра за допомогою двох роликів захоплює покривало або ковдру і расправляє його у верхню область ліжка.

Подушки при цьому піднімаються на спеціальних кріпленнях і опускаються, коли покривало виявляється заправлене під них. По краях також розміщуються планки-кріплення, що притримують покривала і постільна білизну під ним від випадкового зминання. І – вуаля! Постіль заправлена в лічені секунди, виглядає охайно й акуратно. Зекономлені хвилинки можна витратити на сніданок або інші приємні заняття.

Виробником ліжко пропонується в різних варіантах кольору і розміру – довжиною 190 см і шириною 80, 90, 105, 135 або 150 див. В комплекті поставляється задня панель з перемикачем, наволочки на подушки і ковдру. А ось ціна оригінального «розумного ліжка» від OHEA не вказано, мабуть, її можна з’ясувати лише в процесі замовлення, вибравши відповідний колір, розмір і фурнітуру.