Пейзажна алея: казковий куточок у центрі Києва

Київ – прекрасне місто, яке гостинно розкриває свої обійми кожному своєму гостю. І якщо, завітавши до столиці, ви вирішили відвідати всі найвідоміші памятки, побувати на цікавих міроприємствах, вам потрібно, насамперед, зайнятися складанням культурної програми.

Найкраще відразу заглянути на онлайн-довідник афіша Києва, завдяки йому ви будете в курсі того, які намічаються концерти, театральні вистави, виставки, і інші культурні заходи. А можна просто пройтись по місту, повірте, подивитися тут є на що – взяти хоча б відому Пейзажну алею, яка вже давно є одним з найулюбленіших киянами місць відпочинку.

Заклали алею ще на початку вісімдесятих років минулого століття – тоді вона повинна була стати частиною архітектурно-історичного комплексу «Древній Київ». На жаль, цей задуманий авторами масштабний проект так і залишився нереалізованим, зате алея, створена архітектором Аврамом Мілецьким, і сьогодні відкриває туристам прекрасні види на Дніпро й Поділ.

Але чудові пейзажі, які і дали назву алеї – не єдина її родзинка. Широку популярність і неподільну любов киян це місце набуло після того, як в 2009 році тут був облаштований дитячий сквер, прикрашений неймовірними мозаїчними скульптурами. Їх автор – талановитий київський скульптор Костянтин Скретуцький, фантазія якого воістину не знає кордонів!

Лавочки-звірі і лавка-окуляри, фонтани у вигляді зебри або слона, милі фігурки янголят, поставлені на гору подушок, і величезні сині коти, викладені мозаїкою – всі ці чудеса настільки полюбилися і дітям, і дорослим, що вони просто не можуть пройти повз, не висловивши свого захоплення.

Особливістю скульптур на Пейзажній алеї є те, що всі вони з’явилися без фінансової участі держави – величезні суми грошей для їх створення збирали жителі навколишніх районів спільно з меценатами. Напевно, тому місцеві жителі так дорожать своїм улюбленим казковим сквериком, відвідування якого відразу ж піднімає настрій.