Розкішна бамбукова вілла Sharma Springs

Для багатьох знавців дизайну «від кутюр», ім'я Елори Харді в основному асоціюється з роботами американського дизайнера Донні Каран, у якого вона довгий час працювала головним дизайнером з текстилю. Проте з часом життя в Нью-Йорку Елорі, напевно, набридло, і вона вирішила повернутися до себе на батьківщину, на далекий від нью-йоркської суєти острів Балі, де народилася в сім'ї знаменитого ювеліра Джона Харді.

А переїхавши в батьківський будинок, у 2010 році Елора вирішила зайнятися тим, чим займалися її батьки Джон і Синтія Харді протягом останнього десятиліття, а саме: будувати житлові будинки та готельні комплекси з такого екологічного чистого матеріалу, як бамбук. І заснувавши архітектурно-дизайнерську компанію «Ibuku» молодша з Харді почала проектувати не окремі будівлі з цього матеріалу, а цілі комплекси, які з її легкої руки отримали найменування Green Village (буквально Зелене село).

Класно виглядає хатинка. Сюди би ще якісні кухні м. Львів від компанії “Дизайн-Майстер”, справжній будиночок мрії!

Першим найбільш вдалим проектом компанії «Ibuku» була бамбукова вілла «Sharma Springs», виконана Елорою Харді для канадської сім’ї мільйонерів Сумана і Miria Шарму і чотирьох дочок.


При першому погляді на віллу «Sharma Springs», створюється враження, що величезна бамбукова квітка витончено нависає над кронами оточуючих її екзотичних дерев.

Однак при більш детальному розгляді цього будинку виявляється, що це цілком повноцінна будова загальною площею 750 квадратних метрів, що крім всіх інших елементів цивілізації має і досить великий гараж на чотири автомобілі.

І хоча перші два рівня вілли викладені з каменю, вся інша конструкція виготовлена виключно із традиційного для Балі матеріалу бамбука. При цьому за твердженням самої Елори, незважаючи на гадану легкість конструкції будівлі, вона досить міцна і може витримати найсильніший землетрус, що саме по собі не рідкість у цих районах Індонезії.