Найдорожчий у світі чай

Відомий у всьому світі чай з Китаю Да Хун Пао росте в околицях монастиря Тяньсинь, а збирають його лише з шести кущів. Не так давно, в 2005 році, цей сорт чаю встановив незвичний у своєму роді рекорд вартості. Під час одного з аукціонів в Китаї за 20г чаю Да Хун Пао якись багатенький «чаєман» виклав нечувану суму в 25 тисяч американських доларів.

Говорячи про Да Хун Пао, китайці мають на увазі досить просте значення – «великий червоний халат». Чому така назва? Легенда походження найдорожчого чаю в світі незвичайно цікава і красива. Кажуть, що у часи правління китайської династії Тан (618-907 р. р. нашої ери), мати могутнього імператора лікували чайним напоєм. Чай готували з листя чагарників, які зростали на скелястих кручах в горах Улуна. Таке лікування вивільнило імператорську матінку з обіймів смертельної хвороби, на що люблячий син вирішив відповісти чайним кущам вдячністю.

За його наказом прислузі слід було загорнути кущі цього чаю у величезні червоні халати, пересадити ближче до монастиря Тяньсинь, і надійно оберігати від недоброзичливців і примх природи.


Ті, кому вдалося спробувати чай Да Хун Пао відзначають надзвичайно насичений вишуканий аромат цього ексклюзивного напою. Божевільна на перший погляд ціна легко пояснюється: листя чаю збирають лише з шести кущів, яким виповнилося 350 років, а щорічний урожай становить всього півкілограма чайних листочків. Кілограм же такого чаю обійдеться покупцеві в 685 тисяч доларів.

Примірники чаю Да Хун Пао оберігаються в складі експозиції китайського Національного музею чаю. Однак у даний момент процес збирання чайного листя біля монастиря трохи стримують. Фахівці вичікують необхідний період для відновлення чаю з моменту останнього збору.

Якісні італійські макарони barilla по найкращій в Україні ціні пропонує інтернет-магазин Napoli