Меблі з трави: сучасний еко-тренд

Все-таки є щось приємне в тому, коли ти облаштовуєш своє житло не тільки всередині, але і зовні. Саме для цього відомий дизайнер Ліссет Спі у співпраці з Тімом Ван Ден Бургом створили серію шезлонгів "Лаундж" для світських прогулянкових алей в Валкенбергському парку в Нідерландах.

Вагаєтесь, де придбати хороше ліжко? Раджу подивитись тут http://feshemebel.com.ua/rus/catalog/5/filter/dvuspalnye/, найрізноманітніші коструктивні рішення, стилі, колірні гами. На такому чудовому ложе гарантовано міцний і солодкий сон!

Зроблені з металу і штучної трави шезлонги дуже цікаво виглядають на тлі зелених галявин і є популярним місцем для відпочинку після важкого трудового дня, приносячи багато радощів ледачим жителям.

Конструкція вже отримала кілька місцевих нагород і повсюдно використовується місцевою владою для прикраси ландшафту місцевих визначних пам’яток.

Взагалі, сьогодні трав’яні меблі – це вже не новинка. Цей матеріал використовують також дизайнери американської студії «Fung&Blatt Architects». Вони роблять необхідні предмети з справжньої, живої, соковитої трави, і виглядає це чудово!


В умовах міського життя дуже складно знайти контакт з природою. Приміром, спроектований компанією шезлонг з трав’яного покриву можна встановити на балконі або в саду. Людина має можливість одночасно приймати сонячні ванни і ніжиться на ніжною траві. За бажанням господарів шезлонг монтується навіть у квартирі. Виробники роблять стаьной каркас, котрий накривають повстю і гумою. Верхня повстяна основа покривається шаром якісного дерну. На ньому росте трав’яний покрив.

Трав”яні шезлонги і дивани прості в експлуатації, за ним легко доглядати. Потрібно всього лише поливати і доглядати за ними: регулярно стригти садовими ножицями. З «рослинної зачіскою» професійно можуть впоратися тільки фахівці. Щасливим володарям предмета доведеться час від часу користуватися послугами садівника. Каркас важить 11 кілограмів (це без землі й трави). Природно, з наявністю «покрова» вага значно збільшиться. Незважаючи на це, шезлонг спокійно перенесуть двоє чоловіків.

Такі меблі випускаються в трьох різних варіантах: з цементним основою – важкий, масивний, найбільш підходящий для заміського будинку; зі сталевою основою – стильний, вишукано виглядає в саду; зі сталі, повсті та гуми – легкий варіант, підходить для установки на балконах міських квартир.